Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

I hovedstaden på den grønne øya er det mye å se og gjøre. Vi har laget en liste med våre ni beste tips for et besøk i Dublin!

DUBLIN_Kilmainham Gaol

1) Kilmainham Gaol

For historieinteresserte er det obligatorisk med et besøk i det tidligere fengselet. Nå er bygningen et museum med guidede turer og utstillinger med tilknytning til fengselets spennende historie.

DUBLIN_whiskey

2) Irish Whiskey Museum

Reis tilbake i tiden og lær deg mer om den irske whiskeyens opprinnelse og veien mot berømmelse i det hypermoderne og interaktive museet.

DUBLIN_park

3) National Botanic Gardens

En oase i byen – og det er helt gratis! Sett av et par timer til å utforske det 19,5 hektar store området og nyt av blomsterprakten, skulpturene, drivhusene og 20 000 forskjellige planter.

DUBLIN_guinness

4) The Guinness Storehouse

Å besøke Dublin uten å bli kjent med landets største eksportvare er nesten umulig. Ta en rundtur i det sju etasjer høye utstillingsområdet og avslutt med en øl og en av Dublins beste utsikter.

DUBLIN_Oscar Wild statue

5) Selfie med Oscar Wild

På Merrion Square kan litteraturinteresserte benytte anledningen til å ta en selfie med en av Irlands største litterære personer. Der står nemlig statuen av Oscar Wilde.

DUBLIN_Colorful Chalk Lined Up Ready For Art

6) Project Arts Centre

Dublins best bevarte hemmelighet? Project Arts Centre er Irlands ledende senter for samtidskunst med teater, musikk, kunst og dans.

DUBLIN_St Stephens Green

7) St. Stephens Green

Dublins mest sentrale park rommer både statuer, grøntområder, gangveier og en kunstig innsjø. Når været tillater det er parken perfekt for piknik eller lunsj mellom shoppingrundene.

DUBLIN_national gallery

8) National Gallery

Irlands fremste kunstmuseum slo opp dørene allerede i 1864 og inneholder flere enn 14 000 objekter, hvorav 2500 malerier fra 1300- til 1900-talet. Museet har gratis inngang.

DUBLIN_guidedtour

9) Gratis guidad tur

Dublin skal oppleves og oppdages til fots! Flere ganger per dag arrangeres gratis rundturer med lokale guider som du tipser etter hvor fornøyd du er med guidingen.

Frister det med et besøk i Dublin? Bestill reisen her!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

footer logo
Laget med for deg