Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Å reise gratis er nesten umulig – med det finnes mange ting du kan gjøre for å holde kostnadene nede. Vi har samlet noen av våre beste tips!!

shutterstock_577247746

1. Reis i lavsesongen

Du kan spare mye penger ved å reise når det er lavsesong, for eksempel i begynnelsen eller slutten av sesongen. I tillegg til at prisene er lavere, er køene kortere og tempoet mer behagelig. Et godt tips er å unngå uker eller dager som sammenfaller med skoleferier eller helligdager som jul og påske.

shutterstock_225290884

2. Bestill tidlig

Prisene er ofte lavere jo tidligere du bestiller reisen. Flybilletter f.eks. stiger ofte i pris jo nærmere du kommer avreisen. Det er også vanlig med «bestill tidlig»-kampanjer tidlig på året. Abonner på nyhetsbrev for å ikke gå glipp av kampanjer.

shutterstock_341372324

3. Reis midt i uken

Mange velger å reise i tilknytning til helgen eller på en ukesreise fra helg til helg. Det er ofte da prisene er på det høyeste. Spar penger ved å reise midt i uken. En gjennomgang vi gjort av de siste årenes bestillinger viser at det er billigst å reise på tirsdager og dyrest i helgene. Det er derimot billigst å bestille på torsdager.

shutterstock_269587178

4. Velg rimelige reisemål

Undersøk hvor mye du får for pengene ved å sjekke den lokale valutakursen. Malaysia, India og Makedonia er land som gir besøkerne mye valuta for pengene. Prisene er omtrent halvparten av det du finner hjemme. Thailand, Polen, Bulgaria og Romania er andre rimelige reisemål.

shutterstock_551950852

5. Bo utenfor sentrum

Hotell utenfor sentrum eller et stykke unna severdigehetene er ofte betydelig billigere enn de som ligger midt i sentrum. Undersøk hvordan kollektivtrafikken fungerer dit du skal – og om det finnes gode muligheter for å ferdes til fots – og velg et billig hotell som ikke ligger så sentralt.

BLOG_thailand-Nang-Yuan-Island

6. Gratis aktiviteter

De fleste reisemål vrimler av gratisaktiviteter! Mange museer har gratis inngang en dag i uken. Lokale markeder, parker, kirker, historiske bygninger og strender er også steder som det ofte ikke koster noe å besøke.

BLOG_street-food

7. Streetfood

Hva spiser lokalbefolkningen? Food trucks, markeder og mindre serveringssteder er mange ganger en perfekt måte å bli kjent med den lokale matkulturen på. I tillegg er dette rimelige og smakfulle alternativer.

BLOG_public-transport-bus

8. Reis kollektivt

Start reisen med å skaffe et kart over kollektivtrafikken på stedet. Å bruke buss eller t-bane er ikke bare billigere enn taxi, det er også perfekt for å oppdage nye steder. Kanskje finnes det til og med sykkelutleie?

BLOG_tablet-beach

9. Ring billig

Benytt gratis wifi på hotellet og andre steder for å ringe gratis. Kjøp lokale telefonkort og bruk dem når du og reiseselskapet ditt ringer til hverandre. For å holde nede kostnadene på reisen kan du bruke tjenesten MobiTrotter, en app for å ringe, ta imot samtaler og surfe uten roaming i utlandet.

BLOG_money-exchange

10. Lokal valuta

Det er ofte billigst å ta ut penger i lokal valuta i minibanker på reisemålet. Vær oppmerksom på uttaksavgifter fra banker og kortselskap. Ofte er det mest lønnsomt å registrere uttaket eller kjøpet i lokal valuta.

Hva er ditt beste tips for å spare penger på reisen? Del gjerne tips i kommentarfeltet nedenfor.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

footer logo
Laget med for deg