Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min lesing

Hvis du har lyst til å tilbringe ferien i vannet, kan Europa by på det meste innen vannsport. Med både Middelhavet og Atlanteren innen rekkevidde kan vi love at du ikke behøver å holde deg på land et eneste minutt.

shutterstock_278364344

Surfing

Hele portugalkysten er i realiteten en eneste lang lekegrind for surfeentusiaster med brettet som sin bedre halvdel. Men surfernes paradis er Nazaré, som ligger en times tid nord for Lisboa. Det var her surfelegenden Garrett McNamara satte verdensrekord i 2011, da han surfet den hittil største bølgen som er målt. Hvis du vil føle på havets krefter, finnes det godt med surfeskoler her som kan guide deg til den delen av stranden som passer best, enten du er nybegynner eller proff.

Surfing

Vindsurfing

I Pissouri på sydkysten av Kypros kan du få skikkelig vind i seilet. Her kan du både vindsurfe og kite. Nybegynnere holder seg inne i bukten, mens garvede surfere kan ta seg et stykke ut for å få god fart og høye hopp. Etter en dag på bølgene kan du klatre litt høyere opp i byen, der du finner restauranter og barer med utsikt over havet. På onsdager lover man også dans på torget – de gamle grekerne er til å stole på.

Vindsurfing

Dykking 

Hvis du har sansen for dykking og velbevarte vrak, vil du elske Tabarka, en skatt fra annen verdenskrig utenfor kysten av Skottland. Fartøyet ble senket i 1941 for å blokkere ubåter, og har siden da ligget godt bevart på 18 meters dyp. Klart vann og et rikt dyreliv gjør dette til et av de mest populære vrakene å dykke ved. Båter fra Stromness og Kirkwall tar deg ut til dykkestedet.

Dykking

Rafting

På Lech-elven i Østerrike kan du kombinere rafting med en vanvittig vakker naturopplevelse. Elven renner gjennom naturparken Lechtal, et av de mest uberørte alpeområdene i Europa. Vannstrømmen har en styrke på to på en skala fra en til seks. Her er det bare å plassere barn, nybegynnere og en småredd farmor i gummibåten.

rafting

Padling

Som prikken over i-en ligger Gozo rett ovenfor Malta midt i Middelhavet. Med vann så turkisblått at det nesten ser photoshoppet ut, er dette et ypperlig sted å gli av sted i en kajakk. Opplev klippekysten fra utsiden, og husk for all del å ta med dykkermaske og snorkel. Krystallklart er en beskjeden beskrivelse av Middelhavet akkurat her.

Padling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

footer logo
Laget med for deg