Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Ta en kunsthelg i London i høst! Sara Andy Ludvigsson, som i dag jobber på Galleri Andersson/Sandström i Stockholm, har i mange år bodd og arbeidet i Londons kunstverden. Her er hennes beste tips om hva du ikke bør gå glipp av i den britiske hovedstaden denne høsten! 

london bridge

Kom i rett stemning til en kunstnerhelg ved å sjekke inn på Green Rooms, som ligger i Wood Green. Kunstnere og andre kreative sjeler får «preferential rates», men også for deg som bare er på besøk i kunstverdenen, er prisene svært beskjedne etter londonske mål. Hotellet huser også restauranten «I Should be Souvlaki». I tillegg kan du delta på show, utstillinger eller en workshop i hvordan man dyrker i gamle bildekk – Green Rooms har plass til alt.

green rooms london

Tate Britain – Rachel Whiteread

tate britain londonTate Britain åpnet i 1897 og omfatter i dag også Tate Modern, Tate Liverpool og Tate St Ives. Nå viser de Rachel Whiteread, en av Storbritannias største samtidskunstnere, som bruker industrimaterialer i skulpturene sine.

Pågår til 21. januar 2018

Inngangsbillett: 15 pund

Inngangsbillett + treretters middag: 45 pund

Åpent hver dag

National Portrait Gallery – Taylor Wessing Prize

national portrait gallery londonDette 161 år gamle museet har ligget på forskjellige steder opp gjennom historien, men holder nå til i en vakker bygning et kvartal unna Trafalgar Square. Hvert år viser de vinnerne av den prestisjefylte fotokonkurransen Taylor Wessing Prize, der alle over 18 år kan delta. Årets vinnere kåres 14. november, og utstillingen åpner to dager senere.

Pågår til 4. februar 2018

Inngangsbillett: 6 pund

Åpent hver dag

Barbican Centre – Jean-Michel Basquiat

barbican centre londonBarbican Centre er et hus fullt av kultur i form av musikk, film, kunst og litteratur. For tiden viser de en unik kunstner, Jean-Michel Basquiat, som også var poet, DJ og musiker og samarbeidet med Andy Warhol, Keith Haring og Blondie. Han døde bare 28 år gammel i New York i 1988, men rakk å sette spor etter seg.

Pågår til 28. januar 2018

Inngangsbillett: 16 pund

Åpent tirsdag til søndag

Southbank Centre – Antony Gormley

southbank centre londonSouthbank Centre er også et sted for ulike kulturelle uttrykk, med over 5000 arrangementer hvert år innen kunst, musikk, dans og samtaler. Akkurat nå pågår det en unik utstilling i en av utstillingshallene, satt sammen av kunstneren Antony Gormley. Han viser kunst som er produsert i britiske fengsler, pleieinstitusjoner og asylboliger. Med «Storbritannias rettssystem» som tema har kunstnerne fått skape fritt i ord, bilder, musikk og design.

Pågår til 15. november 2017

Gratis inngang

Åpent hver dag

Det er bare å pakke ned baskerlua og dra. Londons fullspekkede kunstscene venter!

footer logo
Laget med for deg