Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min lesing

Foto: Giovanni G/ Shutterstock
Foto: Giovanni G/ Shutterstock

Størrelsen på bagasjen er viktig når du reiser med lavprisselskaper som f.eks. Ryanair og Easyjet. Hvor stor kan håndbagasjen være? Hvor mye er maksvekt, og hva koster det hvis du ender opp med overvekt? Dette er bare noen av spørsmålene du kanskje har når du bestiller lavprisfly.

Ta det med ro, Travellink har oversikt! Her svarer vi på noen av spørsmålene som kan oppstå.

Håndbagasje på Easyjet

Easyjet tillater bare ett stk. (uno, ein, one, yksi!) håndbagasje med maksstørrelse 56x45x25 cm inkludert håndtak og hjul.

Det er ingen vektgrense, det er bare størrelsen på håndbagasjen som er viktig.

Oppdager du at håndbagasjen er for stor når du befinner deg på flyplassen, kan du sjekke den inn og levere den på baggage drop mot en avgift på £ 30 (ca. 400 kroner med dagens kurs). Tar du derimot med deg en bagasjen og blir nektet å ta med den med om bord er avgiften £ 45 (ca. 600 kr), så det lønner seg å være nøye med målene når du pakker håndbagasjen.

.

Hva kan du IKKE ta med deg i bagasjen?

sprengstoff
sprengstoff
kniver
kniver
radioaktive stoffer
radioaktive stoffer

 

 

 

 

 

 

Det finnes ting du aldri skal ta med deg når du reiser, og de fleste flyselskaper har omtrent samme regler. Grunnregelen er å aldri pakke ned ting som kan skade deg selv eller andre, for eksempel sprengstoff, kniver, narkotika og radioaktive stoffer.

En fullstendig liste over farlige ting du skal unngå  ➡️ http://www.easyjet.com/en/dangerous-goods

Sjekke inn bagasje med Easyjet

Når du flyr med Easyjet er ikke innsjekket bagasje inkludert, men noe du må betale ekstra for. Hver person kan sjekke inn maks 3 stk. bagasje, og du betaler per bagasjeenhet (hvis dere er to som reiser sammen blir det altså maks 6 kofferter – ikke dårlig!).

20  – 32 kg

Normal maksvekt for innsjekket bagasje er 20 kg, men du kan også kjøpe til ekstra vekt – 3 kilo av gangen – opptil 32 kilo. Dette gjør du enklest (og billigst) online samtidig som du sjekker inn. Det er mulig å kjøpe til ekstra vekt på flyplassen også, men da betaler du per kilo, og dette er i tillegg dyrere.

275 cm

Det er imidlertid ikke bare vekten på bagasjen som er viktig. Når du flyr med Easyjet må du også tenke på størrelsen. Den totale størrelsen på bagasjen kan ikke overstige 275 cm. For å regne ut størrelsen legger du helt enkelt sammen lengden, bredden og høyden på kofferten/bagasjeenheten – og hvis summen overstiger 275 er den for stor.

 

Har du andre spørsmål, for eksempel hvor mye væske du kan ta med deg, om det er samme bagasjeregler for spedbarn eller om du kan ta med deg e-sigaretter i bagasjen, finner du alle svarene på Easyjet.com.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

footer logo
Laget med for deg