Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min lesing

Båtferie i Middelhavet er blitt stadig mer populært blant skandinaver. Dette er en perfekt måte å se forskjellige steder på uten å måtte pakke om og forflytte seg på egen hånd. Båtene varierer mildt sagt i størrelse og stil: kanalbåt, seilbåt eller alt inkludert ekstra alt!

Øyhopping med stil i Hellas

 Bytt ut ryggsekkstilen med en deilig seng og dra på øyhopping i det greske øyriket med en cruisebåt. De fleste turene starter i Aten og rekker innom mange perler på en uke, inkludert noen stopp i den tyrkiske skjærgården. Bad på vulkanøya Milos, se utgravninger fra bronsealderen på Ios, og stikk tærne i de hvite strendene på Cesme utenfor kysten av Tyrkia. Hvis du er interessert i mat og vin, finnes det turer med stopp i olivenlunder på Kreta og vinmuseet på Samos for prøvesmaking og guidet omvisning.

greece

Seilcruise i Adriaterhavet

Hvis tauverk på et lakkert dekk frister mer enn en flytende fornøyelsespark, skal du kaste loss med en seilbåt i stedet. Dropp tunge motorer, og vær med og heis de 42 seilene underveis langs Amalfikysten, rundt Korsika eller langs kysten av Kroatia. De fleste seilbåtene har plass til rundt 200 gjester og passer for deg som ønsker en litt roligere ferie. Her slipper du klatrevegger og karaokebarer og kan i stedet nyte utsikten fra mastetoppen eller tilbringe tiden ved et av de små bassengene på dekk.

sailing adriatic

Kanalcruise i Bordeaux

 Bordeaux er ikke bare vingårder og fine produsenter. Landskapet består også av et nettverk av elver og kanaler som passer perfekt for et roligere cruise. I løpet av en uke kan du gli frem i stil på en kanalbåt og nyte gastronomien som finnes i området. I tillegg til alle vinhusene ligger Cognac like i nærheten, og i Libourne finnes det en kaviarproduksjon langt unna tubekaviaren her hjemme. Hvis du er interessert i gamle slott som har huset konger og franske filosofer, har disse traktene også mye å by på.
bordeaux

Alt inkludert på Rivieraen

 Hvis du vil tilbringe ferien om bord, finnes det fartøy som har nok aktiviteter for en hel uke uten at du trenger å forlate dekk. Fra Barcelona går det flere fartøy med plass til oppimot 3500 passasjerer som bor og driver med aktiviteter i 15 etasjer. Disse båtene er perfekte for en ferie der alle i familien vil gjøre forskjellige ting. Det finnes barneklubber for ulike aldersgrupper, med klatrevegg, skøytebane og basseng med surfebølger. For mor og far finnes det selvsagt en lang handlegate, et spa, yogaklasser og kasino. Rutene går som oftest langs Rivieraen og forbi den italienske kysten før de avsluttes i Spania. Du kan selvsagt forlate fartøyet og delta på utflukter på land, men hvem behøver å mønstre av når det finnes 15 restauranter og boblebad om bord?

all inclusive

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg