Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Finn frem skrittelleren og et par bekvemme sko, og vis Milano hva kondisjonen din er god for!

 

Designhotell midt i Milano

Start dagen med å strekke deg i en luksuriøs seng på hotell Straf, et designhotell midt i Milano. Hotellet er populært blant modeller og verdenspresse under moteuken, og her kan du bo med god samvittighet. Straf tenker bærekraft. Alt fra såpen på badet til maten i restauranten er nøye utvalgt. Det er bare å såpe seg inn og nyte alt før en dag på byen.

 

Spis som italienerne

Siden italienerne er verdensmestre på søtt bakverk til frokosten, bør du ta den ute på byen hos noen som kan kunsten. Pavé har en rikholdig meny med fylte terter, sjokolade og pistasjekrem, men også brioche og surdeigsbrød med pålegg for den som vil ha et påfyll av karbohydrater. Den klassiske julefruktkaken Panettone har de også sin egen variant av året rundt. En skive av den er mat nok for en halv dag.

 

Mot 20.000 skritt

Så er det tid for shopping. Gå hardt ut og spaser til 10 Corso Como, konseptbutikkenes mor som åpnet i 1991 og byr på mote, innredning og kunst. Her finner du merker som Alaïa, Margiela og Vetements, og hvis prislappene gjør deg matt, kan du alltids pigge deg opp med en espresso i hagekafeen.

Er du sugen på merkeklær uten at det svir i lommeboken, finnes det godt med outletbutikker i gangavstand. Matia’s er en av de største på utvalg og kvalitet, med en like stor avdeling for dame- og herreklær. Glem outlets med plagg slengt ned i en kurv du må rote i. Dette er som en vanlig butikk, men med klær fra tidligere sesonger til snillere priser. Matia’s har også en butikk med barneklær for små fashionistas. Prøv også outleten DMAG, som ligger i nærheten og selger litt yngre og mer trendy plagg.

Hvis du vil bort fra shoppingstresset en stund, kan du ta en tur til Milanos skjulte perle Un Posto a Milano. Dette er en gammel, restaurert gård fra 1700-tallet som ligger midt i byen og huser restaurant, pensjonat og aktiviteter. Ta en yogatime eller en bit mat, og fiks sykkelen din i det åpne verkstedet.

Ta en pause

Rusle tilbake til shoppingkvartalet, og avslutt dagen standsmessig på La Scala-operaen. Denne ærverdige bygningen byr på opera, ballett og konserter, og operasalen med balkonger i seks etasjer og rundt 2000 plasser er verdt billetten. Operaen har også et museum med kostymer, historier om uroppføringer samt overdådig italiensk design.

Hvor ellers, om ikke her, finner du en restaurant som serverer mat med gull i? Restaurant Marchesi, oppkalt etter kokken Gualtiero Marchesi som sjefer i kjøkkenet, serverer tradisjonell milanesisk mat i moderne drakt. Den velkjente safransrisottoen toppet med bladgull er kjent over hele verden.

Etter et slikt måltid trenger du noe sterkt for å fordøye maten. Fonderie Milanesi er et sted for Milanos hippe publikum, med velristede drinker i baren. I den varme årstiden kan du nyte dagens siste sukk ute i bakgården, og hvis du ikke føler for å gå hjem, er det bare å bli værende til den sjenerøse brunsjen med alle karbohydratene du noensinne har ønsket deg.

 

footer logo
Laget med for deg
CMP