Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Er det noen som etter å ha sett den virkelighetsbaserte filmen «Eat Pray Love», ikke har villet bestille en enveisbillett til Roma og spise seg gjennom byen? Og hva er vel bedre enn å gjenskape smakene hjemme? Her er noen tips til restauranter og matkurs du vil sette pris på.

 

Start med å komme i stemning med en skikkelig carbonara. Denne tradisjonelle retten skal helst lages med pecorino-ost, guanciale (som bacon, men laget av svinekjake) og egg. Prøv den på Armando al Pantheon, der kokken Claudio Gargioli har stått seks dager i uken siden 1961 og tilberedt pasta og andre italienske klassikere uten å eksperimentere for mye. Et hyggelig lokale som har akkurat den støyen vi gjerne forbinder med en italiensk familiemiddag.


Hvis du vil styrke populariteten blant familie og venner når du kommer hjem igjen, skal du bli en mester på fersk pasta. For 79 euro får du en helkveld som selvsagt starter på italiensk vis med apertivo, prosecco og antipasto før dere tar på forklærne. Med godt med vin ved ovnen lærer dere å lage forskjellige typer pasta, tilberede den og deretter den største kunsten av alle – spise den sammen!

Føler du deg litt mer vågal eller kanskje allerede har italienskkunnskapene i baklommen, kan du ta et kurs hos Mama. Her er det ulike temakvelder med risotto, fisk eller desserter. Med kroppsspråk og gester, det vil si slik italienerne prater, greier selv en språknovise å henge med, og i det minste få en autentisk opplevelse.

 

Når du først har vært i kjøkkenet, hjertet i det italienske hjemmet, kan du ta skrittet fullt ut og bo som «hjemme hos». Casa Fabbrini er et familieeid hus med fire separate rom og, selvsagt, et stort kjøkken. Den sjenerøse frokosten inntas på familievis ved et fellesbord. I entreen kan du kjøpe med deg marmelader, kjeks, olivenolje og andre spesialiteter som familien produserer i sitt eget hus i Toscana.
Vi sparer det beste til slutt, for hva er vel et italiensk måltid uten vin? Det har de aldri prøvd på Enoteca Costantini, for det virker unødvendig når man har 800 kvadratmeter med vin. Her kan du også gå på kurs, lære vinsmaking og selvsagt kjøpe med deg rød, hvit eller musserende vin og sterkere drikkevarer. Vegg i vegg er det en restaurant, Il Simposio, der du kan praktisere det du har lært om mat- og vinkombinasjon.

 

Dermed gjenstår det bare å pakke ned bukser med strikk i livet og bestille en gastronomisk oppvåkning i Roma!

footer logo
Laget med for deg
CMP