Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Edinburgh kan føles som en outsider blant de europeiske storbyene, men inneholder mange gullkorn. Arkitekturen kan best beskrives som Roma møter London – en elegant by bygget i stein med gotiske og romantiske innslag. I tillegg får du vakker natur og en mengde restauranter, puber, barer og kafeer. Her er sju ting du ikke bør gå glipp av!

 

Shopping med utsikt

View over gardens up to Edinburgh Castle from Princes Street, Edinburgh.

Edinburghs største shoppinggate – Princes Street – ligger like ved Princes Park med utsikt over dalen helt til Edinburgh Castle. Det dramatiske skotske landskapet preger omgivelsene også inne i byen. Her kan du shoppe på alle favorittkjedene dine, f.eks. Topshop, HM, River Island, Zara og (billige!) suksessen Primark. For den ekstra kresne finnes også de elegante varehusene Harvey Nichols, Jenners og House of Fraser.

 

Spis på en tradisjonell skotsk pub

Skotsk pub- "Greyfriar's Bobby"

Dette er obligatorisk. Klassisk innredning i tre og skinn lever opp til selve urbildet av en pub. Liker du dampende gryter, paier, god øl og annen kraftkost kommer dette til å være himmelriket for deg, men det finnes selvfølgelig også lettere alternativer som omveksling.

 

Gå opp på Arthur’s Seat

Utsikt från Arthur's Seat

Like utenfor bykjernen ligger det som teknisk sett er ås, men som faktisk ser ut som et lite fjell. For utrente er det en ganske krevende tur opp til toppen, men det er utrolig vakkert langs stien og belønningen er en enestående utsikt over byen.

 

Besøk et destilleri

En bägare och två glas fyllda med whiskey ovanpå en rustik tunna

For whisky-entusiastene er Edinburgh og Skottland generelt et mekka. Et besøk på et av de ærverdige destilleriene er faktisk fascinerende selv for utrente ganer.

 

Bo hyggelig på B&B!

Cooked breakfast- engelsk frukost

Det finnes SÅ mange sjarmerende B&B når du kommer utenfor den mest hektiske delen av byen. Sørg for å starte dagen med en kopp te eller kaffe og en tradisjonell «cooked breakfast» med egg, bacon, stekte sjampinjonger og kirsebærtomater. Det kan virke litt voldsomt, men snart er du omvendt – og den vanlige frokostbrødskiva kommer til å føles litt tørr.

 

Se Edinburgh Castle på nært hold

Edinburg Castle

Du trenger ikke engang å kjøpe billett til rundturen for å oppleve slottet på kloss hold. Bare gå gjennom Prince’s Park, opp den lange trappen og fortsett den siste, svingete veien videre, så er du inne på slottsgården. Bonus for vakre monumenter og en slående utsikt.

 

Dra på busstur til Loch Ness

Dette er egentlig ikke innenfor Edinburghs grenser, men bussene avgår herfra – og det er en utrolig opplevelse. Den lengste turen er den mest spektakulære – 12 timer i buss på det skotske høylandet. På veien mot Loch Ness blir det mange trivelige stopp og pauser ved kafeer, et destilleri og et minnesmerke, og til slutt parkerer bussen i koselige Loch Ness, en overraskende rolig, liten landsby med flere bra restauranter der dere kan spise middag. Og du har selvfølgelig også tid til å ta en tur ned til vannet for å speide etter det berømte Loch Ness-uhyret.

Loch Ness

Sjåførene er erfarne, underholdende og sjarmerende patriotiske – rett og slett hyggelig selskap på den lange veien dit og tilbake. Hvis du synes en hel dag er for intensivt, finnes det mange kortere turer til andre severdigheter. Anbefales på det varmeste!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP