Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Nice er den koselige liilesøsteren på den franske Rivieran. Ja, du finner luksuslivet her som i Cannes, men et langt mer avslappet nabolagsliv. Her får du fem tips om bading, mat og overnatting, i tillegg til de klassiske turistopplevelsene.

 

Det aller beste? Slipp turistene

Greit, man er turist selv. Men noen ganger er det godt å komme seg litt unna i ferien, og bare smelte sammen med lokalbefolkningen. Rue Bonaparte kalles iblant for «Lille Marais» etter bohemkvartalet i Paris. Gaten ligger noen kvartaler opp fra havna og har mange små barer og restauranter. På Pinxcho finner du upretensiøs fransk mat i en koselig setting, der alle synes å være en eneste stor vennegjeng blant utallige blomsterlamper og pin-up-plakater på veggene.

 

Det aller beste er å spane på folk

Les destilleris ideales har et bredt utvalg av øl, noe som ikke er helt vanlig i dette tradisjonelle vinlandet. Uteserveringen er også perfekt for å titte på folk, i dette kvartalet hvor også innbyggerne i Nice selv henger. De har selvfølgelig vin også, samt koselige skinke- og ostefat på deling

 

Det aller beste – en fredelig strand!

Bare fem minutters spasertur fra den store stranden ligger Coco Beach, litt bortgjemt mellom klippene. Her finner du flotte, jevne klipper for å nyte solen og det turkise havet inviterer deg til å snorkle. Hvis du ikke har laget deg din egen lunchpakke, har Coco Beach Restaurant i 80 år vært eksperter på å servere det beste fra havet.

 

Det aller beste – hipsterkaféen

At både sykler og kaffe ser ut til å være greia for hipstere, har ikke gått franskmennene hus forbi. På Café cycliste kan du både få deg en velgjort kaffe og plukke med deg en ny sykkel. Her finnes det også reservedeler og tilbehør. Innredningene er som tatt ut fra et hvilket som helst sted på Grünerløkka, så her kan du kjenner deg som hjemme.

 

Det aller beste – bo flott og rimelig

Villa Vermorel er et vakkert 1800-talls hus som ligger på høyden ved Parc de Mont Boron. Med sitt utrolige mosaikkgulv, gamle tresenger og slående utsikt over bukta, bor du kongelig til en bra pris. Nyt den hjemmelagde frokosten i hagen eller på terrassen. Det eneste som er kjedelig med Villa Vermorel, det er å sjekke ut!

 

Føler du deg klar for en vårhelg i Nice? Oui Oui!

footer logo
Laget med for deg
CMP