Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

En ettermiddag i skyggen, med bris fra havet og en god bok, høres det ut som avkobling for deg? Benytt anledningen til å komme tilbake fra ferien med nye kunnskaper, ny inspirasjon eller kanskje med en klassiker i bagasjen. Her er de beste boktipsene våre for sommeren!

 

 

Resten av dagen, Kazuo Ishiguro

Den beste måten å hive seg med i debatten om årets nobelpris i litteratur på, er å vite om den forrige. Kazuo Ishiguro, vanskelig å uttale, lett å like. Den siste romanen hans, «En kjempe begravd», kom ut i 2015 og var Ishiguros første bok på 10 år. Et eventyr i 500-tallets England, med fantasyinnslag og en halvglemt sønn. De to suksessromanene hans som også er filmatisert, «Resten av dagen» og «Never Let Me Go», er to andre godbiter å slappe av med i solsengen.

 

Mitt år som nomad, Emil Sergel

Frilansjournalisten Emil Sergel gjorde det mange drømmer om. Han solgte alt, kjøpte en surfebuss og reiste rundt i verden i et år. Med en slik baksidetekst er det vanskelig ikke å bli nysgjerrig. Et år der han utfordrer grensene og løper sitt første ultramaraton, tilbringer tid sammen med en bushpilot i den indonesiske jungelen og tjener et par hundre tusen kroner på noen uker rett etter å ha besluttet seg for ikke å jobbe så mye.

 

Och bilen går bra? Niklas Källner

Er du en av dem som helst unngår å gå i mingleselskaper eller ta heisen på jobben for å slippe den eventuelle pinlige stillheten? Frykt ikke lenger, her er din bibel i emnet småprat! Den er skrevet av Niklas Källner, reporter kjent fra Skavlan, der han stiller alle mulige og umulige spørsmål til folk på gaten i de populære innslagene sine. I boken byr han på håndfaste tips, anekdoter og intervjuer med andre eksperter på emnet.

 

Stolthet og fordom, Jane Austen
Ingen ferie uten en klassiker, og ingen klassiker uten Jane Austen. «Stolthet og fordom» har alt – umulig kjærlighet, familiemedlemmer som blander seg inn i livet ditt, klasseproblematikk og forviklinger. Som en hvilken som helst sommerferie, med andre ord!

 

Känn igen 250 djur och växter, Björn Bergenholtz

Utfordre hverandre i familien til å lære noe nytt i ferien. Bli ekspert på sopp, fugler, blomster og sommerfugler. Kanskje kan de nye kunnskapene være med på å løse problemet med småprat for resten av livet?!

 

Så er det bare å finne ut hvor den beste leseplassen er. Finn inspirasjon i reiseguidene våre her i bloggen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP