Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Bangkok er en by som etter sigende fremkaller en viss avhengighet. Har du først kjent duftene fra gatematen, truffet det vennlige folket og gjort et godt funn på nattmarkedet, så vil du tilbake. Her er en liten introduksjon til alt denne mangefasetterte byen har å by på.

 

Bo

Vil du ha mer penger til shopping og bo litt enklere? Sjekk inn på The Yard, et bærekraftig vandrerhjem bygd av resirkulerte containere i Ari-området. For 400 kroner natten får du eget rom med balkong, og garantert noen nye venner med på kjøpet. Her oppholder alle seg i felleshagen. Hele The Yard er bygd med bærekraft i tankene, og alle ressurser som vann og elektrisitet brukes på en effektiv måte. Velkommen til din thailandske «family away from home», som personalet kaller det.

Med slagordet «arrive as a guest, leave as a friend» kan du få en hjemme-hos-følelse av et helt annet slag på The Cabochon Hotel. Hotellet ble bygd i 2012 og er inspirert av gammel kolonialarkitektur. Ingen detaljer er overlatt til tilfeldighetene. I tillegg til utsøkte rom har hotellet restaurant, tesalong og takbasseng. Stryk den hvite lindressen, og sjekk inn i en svunnen tid av eleganse og stil.

 

Gjøre

bangkok market

Om ikke lindress, så praktisk talt alt annet kan du finne på Chatuchak-helgemarked ved Mo Chit BTS Skytrain-stasjonen. Her er 27 ulike seksjoner med totalt 8000 selgere av alt. Absolutt alt. Fra klær og sko til kjøkkenutstyr, porselen, husdyr og mat.

 

Spise

bangkok street food

Når vi snakker om mat, ville du turt å sykle i Bangkok? Kanskje hvis det vanket mat på veien. Med Grasshopper Adventures drar du sammen med andre på en firetimers tur og besøker de beste bodene med gatemat i smug og på markeder. En stor porsjon Bangkok-historie inngår som siderett!

Ønsker du en mer stillesittende middagsopplevelse, bør du prøve 80/20, en av de mest spennende restaurantene i Bangkok akkurat nå. Som navnet antyder, består råvarene og inspirasjonen i kjøkkenet av 80 % lokale smaker, mens resten har påvirkning fra øvrige deler av verden. Kjøkkensjefen har blant annet bakgrunn fra restauranter i Toronto.

Hvis du får lyst til å ta med deg smakene hjem, kan et matlagingskurs være noe å stappe i bagasjen. Issaya Cooking Studio huser stjernekokken Ian Kittichai, som lærer bort noen av de tradisjonelle rettene med moderne vri som han serverer på restauranten sin, Issaya Siamese Club. Matlagingsstudioet, som ville passet inn i et hvilket som helst matprogram på TV, ligger i første etasje på Central Embassy, det overdådig luksuriøse kjøpesenteret. Vindusshopping koster heldigvis ikke noe.

 

Drikke

mojitos bangkok

Avslutt dagen med en velmikset cocktail i utsøkt miljø. Rabbit Hole er like hemmelig som et hull i bakken. Bak en anonym tredør skjuler det seg en trendy bar i tre etasjer. Her jobber det ingen bartendere. Bak disken står miksologer og blander drinker med en bakgrunnsvegg av eksklusive flasker. I helgene er alle etasjene fylt til randen av hippe bangkokboere – et sted for å se og bli sett.

Vil du i stedet ha en dose utsikt og populærkultur til drinken, er Sky Bar på hotell Lebua stedet for deg. Takterrassen er kjent fra filmen «The Hangover II» og er populær både blant lokalbefolkning og turister. Ta på deg et par bekvemme sko – det finnes ingen sitteplasser her – og nyt tropenatten og Bangkoks opplyste skyline.

Håper du også er klar til å la deg smitte av Bangkoks dufter, smaker og gjestfrihet – direkteflyet er bare noen klikk unna! Bestill reisen nå.

 

footer logo
Laget med for deg
CMP