Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Det blir stadig mer populært å ta ferie og slappe av med sin favorittaktivitet, og komme hjem både uthvilt og i bedre form. Hvorfor ikke kombinere sol og bad- eller shoppingferien med løping, golf, surfing eller riding. Her er fem tips på aktive ferier du kan minnes lenge.

 

1. Sykkel <3 Italia = sant! 

Ved hjelp av litt fantasi og oppdagerlyst kan du skape din egen aktive ferie. Hvis du for eksempel liker å sykle, hvem gjør jo ikke det, og at du liker Italia, med sine vakre omgivelser og fantastiske mat. Da kan du for eksempel bo her (Hotel Isola Verde), leie sykkel her (Garda Biker Shop) og finne en rute som passer dagsformen din her (bikermap.net). Så kan du jo spise middag her (Madonna Delle Vittorie) men det er selvfølgelig en smaksak, en del har jo utfordringer med å ha utsikt over over Gardasjøen. 

 

2. En ferie på fairwayen

Om du vil forbedre golfswingen under ferien finnes to baner som er rangert som de vakreste og beste i verden. Pine Valley Golf Course i New Jersey ligger en halvtime utenfor Philadelphia på den amerikanske østkysten. Her kan man ikke være redd vann- eller bunkerhindringer, for banen er bygd på mange små øyer. Med to og en halv time til New York går det utmerket å kombinere golftreningen med shopping på 5th Avenue!

 

Hvis du ikke vil krysse Atlanterhavet for vannhindringer, er Royal County Down Golf Course i Nord-Irland også høyt på listen over verdens beste baner. Den ble grunnlagt i 1889 og ligger i de utrolige omgivelsene som sies å ha inspirert CS Lewis til Narnia-bøkene. Banen er over 2 mil lang, så her er det bare å finne frem de mest behagelige golfskoene og begi deg ut på en heldag med golf.

 

3. Yoga – surfe – spise – sove

Å kombinere ulike treningsformer for å forbedre prestasjonen og veksle mellom kondisjonstrening og roligere treningsformer, blir stadig mer populært. Surfing og yoga, høres det ut som en vinnende kombinasjon? Det er spesielt når du kan vekke kroppen din med yoga i soloppgangen på et tak med havutsikt og deretter strekke ut slitne surfemuskler etter en dag i bølgene. På Surf Star i Agadir, Marokko, er det nettopp det du gjør, på akkurat det nivået du er på. Her finnes både yoga og surfing for alle nivåer, både nybegynneren og veteranen. Du kan også bestille oljemassasje og hamam i nærheten, for å få enda mer avslapning.

 

4. Få maksimalt ut av treningen på Mallorca

Er du alteter når det gjelder trening kan du sette kurs mot Mallorca, nærmere bestemt hotellet Robinson Club Cala Serena. Her finnes alt av natur å løpe og sykle i, tennis- og golfbaner, gruppetrening og vannsport. I deres Wellfit Oasis finnes yoga, spa, badstu og mulighet til deilige behandlinger for slitne muskler. Med tre restauranter og flere barer vil ingenting stoppe deg fra å ta en drink på taket med havutsikt heller. 

 

5. Galopperende frihet!

Ferie på hesteryggen er som en drøm for mange. Hva med å oppleve vakre Skagen på Nord-Jylland, hvor en kan ri på stranden hele året? Sjekk inn på en klassisk dansk gård med stråtak og bindingsverk og tilbring dagene på de stabile ryggene til Islandshestene. Gården har egen gårdsbutikk hvor de selger grønnsaker og annet fra avlingen, som det selvfølgelig lages god mat på til gjestene også. 

 

Klar for å for en gangs skyld komme hjem i bedre form etter ferien? Bestill ditt neste eventyr nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP