Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Cinque Terre er en av mange perler langs den italienske vestkysten og består av fem byer som ligger på rad og rekke. På en strekning på bare noen mil kan du oppleve alle fem, med sjarmerende gater, fiskehavner, mat og bad og ekte italiensk livskvalitet. Og selvsagt gelato! Hvis du tar ruten fra sør eller nord, avslutter du turen i Monterosso, som har sandstrand og de beste bademulighetene.

 

Fly, spasertur og svømming!

Det letteste er å fly til Pisa. Derfra går det tog direkte fra flyplassen til La Spezia. Togturen tar 1,5 time. Vel fremme i La Spezia kan du kjøpe et togkort som du kan bruke til å reise frem og tilbake mellom de fem byene, og det er ikke langt mellom dem. Fra Riomaggiore, den sørligste byen, til Monterosso lengst nord tar det bare 15 minutter med tog. Det finnes også en elbuss som kjører mellom byene.

 

En populær måte å ta seg frem på i Cinque Terre, er å gå. Det finnes mange turstier mellom to eller flere byer. Fra mai til september arrangeres det dessuten daglige guidede turer hvis du ikke vil gi deg av sted på egen hånd.

 

I sommervarmen kan du også svømme mellom Vernazza og Riomaggiore via en oppmerket strekning med bøyer som går nær land og i smale klippekanaler. En unik måte å oppleve den vakre kysten på.

 

  • De fem byene

Riomaggiore

Lengst sør finner du den uoffisielle hovedstaden i Cinque Terre. Den er også den største av de fem byene. De pastellfargede husene klatrer langs fjellveggene som stuper rett ned i havet. Fra terrassen på Cinqueterre Residence har du fantastisk utsikt over bukten. Ta en kveldstur og spis sammen med lokalbefolkningen på Il Pescato Cucinato. Her får du den mest luksuriøse fish ‘n’ chips du noensinne har spist, med reker, blekksprut og andre skalldyr som kommer rett fra havet utenfor.

 

Manarola

I dette området finner du vingårder som blant annet produserer den søte lokale vinen Sciacchetrà. Fiskebåtene ligger på rad og rekke, og oppe på utsiktsplassen Punta Bonfiglio finnes det noe så genialt som en lekeplass med bar – vinn-vinn for hele familien!

 


Corniglia 

Den høyest beliggende av de fem byene, og den eneste uten tilgang til havet. Her kan du derimot ta bilder av de andre byene langs kysten, både nord og sør.

Oppe på høyden, på Alberto’s, får du også iskrem som er blant regionens beste. Eierne, Alberto og Cristina, lager kuler av blant annet miele di Corniglia, is av lokal honning.


Vernazza

Hvis du tenker deg et postkort med bilde av en pittoresk italiensk fiskelandsby som får deg til å ville dra på ferie og spise pasta, så tenker du antakelig på Vernazza. På Piazza Marconi kan du slå Like-rekorden på Instagram blant kafeer, gestikulerende menn og skalldyr.

 

Monterosso

Den eneste byen med strand, omkranset av sitrontrær og fiskebåter der du kan kjøpe fersk fisk rett over relingen. Områdets spesialitet er ansjos, og på La Cantina di Miky kan du prøve sju forskjellige varianter av de sølvblanke filetene.

 

Så er det bare å finne et passende selskap som også har lyst til å forelske seg i den fargerike italienske vestkysten. Buon viaggio!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP