Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min lesing

Ferien blir selvsagt enda bedre når reisemålet og aktivitetene passer for hele familien. Her har vi samlet noen barnevennlige tips til restauranter som åpner litt tidligere på kvelden, lekeplasser der man kan boltre seg, og morsomme ting å finne på hvis solen skulle skjule seg bak skyene!

 

Middelhavsfavorittene

 

Palma frister alltid, 3,5 timer unna

Den trendy, barnevennlige og innbydende byen på Mallorca, reisemålenes reisemål. Start med å sjekke inn på et hotell med gode familierom, bassengområde og strandbeliggenhet på Cala Major. Hotell Nixe Palace oppfyller alle disse kriteriene og har i tillegg tre restauranter på hotellet, aktiviteter som bordtennis og mulighet til å leie sykler hvis resten av Palma lokker.

 

Parken der man kan løpe rundt 

Sykle for eksempel til Bosque de Bellver, den store parken i høyden, med flere lekeplasser for små og store barn. Her ligger også det gamle slottet med en fantastisk utsikt over byen og havnen. 

 

Tapas før ti 

Maten i Spania pleier å falle i smak hos hele familien. Det eneste som kanskje ikke er så familievennlig, er tidene. La Rosa Vermuteria på Carrer Rosa 5, midt i byen, har gjort noe med det og holder åpent fra kl. 12 om formiddagen til midnatt, fritt frem for å spise tapas når man vil. 

 

Middelhavsfavorittene

 

Hold kontroll på tannpirkerne! 

Et annet morsomt sted å ta med barn, er Lizarran på Plaza Mayor. Velg pinxtios og tapas som er festet på hver sin tannpirker. Når det er på tide å betale, teller du bare tannstikkerne og betaler deretter! 

 

Til sjøs, på land

Hvis det ikke er strandvær, kan dere oppleve livet under vann, innendørs. På det store akvariet finnes alle mulige og umulige skapninger som bor i havet. Vær med når de mater haiene, snorkle med piggrokkene, eller hils på ungene i babyakvariet. 

 

Middelhavsfavorittene

 

Alltid nice i Nice

Den elegante, men folkelige byen på den sørfranske kysten er ikke et typisk familiested, men kan sjarmere den mest innbitte charterturisten. Stranden i Nice er litt mer steinete enn det en thailandsturist er vant til, men det går bra å bade. Hvis du foretrekker basseng, kan du velge å bo på Le Meridien, som har et helt fantastisk takbasseng. Utsikt over det knallblå Middelhavet inngår også! I tillegg til bassenget har hotellet gode familierom, direkte atkomst til stranden, og til og med spabehandlinger for foreldre som også trenger ferie!

 

Bad i fontenen!

Hvis du ikke bor på Le Meridien, men likevel ønsker å kjøle deg ned et annet sted enn på stranden, kan du ta turen til Promenade du Papillon noen kvartaler opp fra strandpromenaden. Her finner du en vannpark med fontener som spruter, damper og skvulper vann fra bakken. Du finner også klatreanlegg, og lenger ned mot vannet ligger det en scene der blant annet Nice Jazz Festival holder til om sommeren.

 

Lengst oppe på Promenad des Anglais, strandpromenaden, er det et sted som leier ut sykler, skateboards og rollerblades. En perfekt måte å oppleve promenaden på for hele familien, og butikkene har også strandleker og ballspill hvis det frister med et stopp i sanden.

 

Is helt til midnatt

Ferien er ikke komplett uten is. Fenocchio er en isbar som hele familien vil like, med høy kvalitet enten du går for de klassiske smakene eller noe litt mer vågalt. Kanskje en tomat- og basilikumsorbet eller en is med kastanje eller øl? Slapp av, de har sjokolade, vanilje og jordbær også, og det beste av alt er at de holder åpent helt til midnatt!

 

Middelhavsfavorittene

 

Den beste suveniren

Og når vi først snakker om søtsaker: Er det noe franskmennene er gode på, så er det å skape fantastiske kreasjoner som stiller søtsuget. Lac Chocolatier har sjokolade i alle tenkelige former, praliner, porsjonskaker og sjokoladekaker med mange forskjellige smaker og dryss. De er selvsagt også mestre på klassisk bakverk. Ikke gå glipp av makronene deres, og pass på å ta med en eske hjem!


Nå er du klar til å pakke familien og solbrillene, Middelhavet venter!

 

footer logo
Laget med for deg
CMP