Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 min lesing

Vakre omgivelser er avkoblende for sjelen og gjør ferien ekstra minneverdig. Eventuelt så vil man bare sette ny rekord i antall likes på Instagram. Uansett – her får du fem steder i Europa som oppfyller begge kriteriene!

 

1. Bellagio – Italia

 

Det er ikke vanskelig å forstå at Comosjøen har vært bakteppe både for James Bond og andre glamorøse filmkarakterer. Området i Lombardiet nord i Italia er så vakkert at det egner seg godt på film, og ikke minst Bellagio, stedet som kalles Comosjøens perle.

 

Stedet som stammer fra romertiden har knapt 4000 faste innbyggere, men desto flere turister per år som bare nyter det å vandre rundt med den vakre utsikten. For å få et overblikk kan du være en skikkelig turist og ta det lille toget som går fra havnen og kjører rundt hele byen. Den stopper ved vakre gamle palasser, ved olivenplantasjen som produserer lokal olivenolje og navigasjonsmuseet.

 

Det finnes mange gamle palasser og villaer, og selvfølgelig må du bo i en av de mest ærverdige. I Villa Serbelloni har både Churchill, Clark Gable og Al Pachino beundret utsikten over sjøen. Huset er bygget i 1850 med marmortrapper, lysekroner, store veggmalerier og en fantastisk hage. Med to restauranter og to barer, alle med den fantastiske utsikten, finnes det ingen god grunn til å forlate hotellet. Ta et besøk til det luksuriøse spaet i kjellerhvelvet, og deretter er på tide å se på solnedgangen!

 

2. Ronda – Andalusia

Rett inn i landet fra Marbella på Spanias solkyst ligger det en dramatisk, liten by. Både naturen og aktivitetene har temperament i Ronda, som ligger oppe i fjellet i Andalusia. El Tajo, den 120 meter dype kløften i fjellet som deler den nye og gamle delen av byen, er Rondas fremste kjennetegn. Den vakre broen Puento Nuevo, som tar deg over gapet, ble bygd i 1793 og holder god stand den dag i dag. Den finnes også fine gangveier fra begge sider som tar deg ned i kløften.

 

Byens andre kjennetegn er tyrefektearenaen. Den ble bygd i 1784 og er dermed en av de eldste i Spania. Mest aktivitet er det under festivalen i september, men museet som også ligger i bygningen, er åpent året rundt.

 

Føler du for et bad såpass langt unna havet, finnes det et godt bevart antikk arabisk bad med kalde og varme basseng. Det er gratis på søndager, men 3 euro andre dager overlever man nok også.

 

Du kan også få et bad i bassenget på hotellet, med den vakreste utsikten over kløften. Parador de Ronda ligger akkurat på kanten til El Tajo, og hotellet holder til i det som var det gamle rådhuset. Restauranten fokuserer på spesialiteter fra Andalusia, og serverer blant annet tradisjonell oksehaleragu. Hotellet arrangerer også guidede turer i byen og rideturer i naturen rundt.

 

3. Côte rosé – Ploumanac’h

Den rosa granittkysten i Bretagne er godt gjemt på det franske turistkartet. Granitt er kanskje ikke en stein som man blir begeistret for til vanlig, men her, slipt til runde, vakre formasjoner i havet, blir den rosa fargen magisk. Skjærgården utenfor og de utrolige solnedgangene ligger helt i toppen over verdens vakreste.

 

Ta deg ut i skjærgården med båt og forbered deg på en fugleforestilling. Les Sept Iles, de sju øyene, er et naturreservat av fuglebebodde øyer med lundefugl, alker og også en del sel. Tilbake på land finnes St Guirec-stranden for soling og bading. Her er det også en barneklubb, som kan være moro for de yngste.

 

Som vanlig i Frankrike er det sjelden langt til en stjernerestaurant. La Ville Blanche, som ligger en mil fra Ploumanac’h, har hatt stjerne i Michelinguiden siden 1996, og her serveres det smaksmenyer og ukens meny med sesongens råvarer for 37 euro.

 

Du kan selvfølgelig spise godt i Ploumanac’h også. På Castel Beau Site Hotel kan du både bo og spise med utsikt over havet. Steinhuset fra 1928 har 32 rom, restauranten «La table de mon père» (min pappas bord) og et spa. Med familiær stemning kan du kjenne deg som hjemme her på terrassen, slå deg ned i champagnebaren og vente på solnedgangen.

 

4. Skye – Skottland

Vil du ha følelsen av sci-fi og James Bond på ferie? Naturen på The Isle of Skye har vært et innslag i mange filmer med sine klippeformasjoner og grønne fjell.

 

Denne drømmeaktige naturen opplever du best til fots, og selvfølgelig med et kamera i hånden. Guiden og fotografen Marcus McAdams tar deg opp i fjellet og kombinerer vandringen med fotoworkshop, der du lærer deg hvordan du fanger landskapet på en best mulig måte.  http://www.marcusmcadam.com/

 

En like vakker tur til fots er The Fairy Pools, et vannfall med en 2,5 kilometer lang gangsti rundt. De modige kan også hoppe i vannet og drive med strømmene. Vannet blir riktignok aldri spesielt varmt, så en våtdrakt anbefales på det sterkeste!

 

Du må også sørge for at du ser landskapet fra havet. Skjærgården rundt omkring byr både på padling, selsafari og turer med mye rov- og sjøfugler. Også her kan du få bli med guide som tipser om de beste måtene å ta bilde av de majestetiske dyrene på.

 

Dramatisk natur krever god søvn og god mat. På det familieeide hotellet The Kinloch kan du få alt det, inkludert whiskey på kran! Mange gjester har sagt at restauranten med stjerne i Michelinguiden og kokken Marchello Tullys mat er verdt reisen i seg selv. Hotellet arrangerer både fisketurer og ville gåturer, der man sammen plukker med seg mat fra naturen som siden serveres på kvelden.   

 

5. Imerovigli – Santorini

En perfekt solnedgang ligger på manges ønskeliste på ferien. Imerovigli, en liten, bildeskjønn landsby på Santorinis vestkyst byr på et storslagent lysshow på kveldene. Navnet kommer til og med fra vigla, som betyr utsiktsplass.

 

Fra terrassen på Andromeda villas har du perfekt utsikt over havet, viken og de hvite husene som klatrer på fjellet på den andre siden. Slå deg ned ved takbassenget med tilhørende bar og solsenger allerede på morgenen, så får du den perfekte plassen når solen begynner å gå ned.

 

I byen finner du også koselige, små taverner, kafeer og shopping, hvis livet ved bassenget blir for rolig. Santorini har også vinproduksjon som man ikke skal kimse av. Her lages blant annet Retsina, som kan nytes på varme sommerkvelder.

 

Så puss linsen på mobilkameraet og bestill en blendende vakker ferie allerede nå!

footer logo
Laget med for deg
CMP