Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

For de som har vært i Paris noen ganger og synes at Marais har blitt litt for trangt og fullt av prangende butikker, finnes det en redning noen distrikter nordover. Batignolles har i de senere år begynt å blomstre opp som et trivelig og bevisst, men enda ikke altfor konsepttungt kvartal.

 

Paris

 

Dra fra Clichy

Ta T-banen til Place de Clichy og dra til au Petite Poucet, en klassisk bistro som er åpen fra kl. 07.00 på morgenen til sent på kvelden. Frokost, folk som tar en pastis på formiddagen, lunsj, l’apero og supé. Dette er et sted man kan sitte lenge og bare se på folk og beundre det romantiske bildet av franskmenn og deres evne til å nyte det enkle. Her er det lett å bli stamkunde på bare noen dager.

 

Flytt inn hos katten Lola

Fortsett inn på Rue Biot – her ligger blant annet baren Le Cyrano, der ingenting er endret siden starten på 1900-tallet, og fortsett deretter frem til den første tverrgaten Rue de Dames og ta til venstre. Her kan du få en genuin hotellopplevelse på Hotel Eldorado, som har tre etasjer med skjeve trappetrinn og enkle, men sjarmerende rom. I resepsjonen ligger katten Lola, og i bakgården ligger den nesten overdrevent pittoreske uteserveringen til Le Bistrot des Dames, som også ligger i hotellet. På kveldene er det fullt av folk fra kvartalet, og her kan du også spise frokost hvis du ikke vil gjøre det på byen.

 

Paris

 

Rue des Dames bit for bit

Vegg i vegg ligger Garde-Eanger des Dames, en butikk med økologiske frukter og grønnsaker som er dyrket innenfor en radius på 10 mil, og når det er sesong, høstes det samme dag. Og når vi først snakker om holdbarhet, ligger Le Coffre en port ved siden av, som er en vintagebutikk for både dame og herre som ikke tømmer lommeboken.

 

Litt lengre ned i gaten ligger det et lite hull i veggen som lager lunsj, brunsj og småretter av råvarene fra Garde Eanger. Isabelle er 28 år, og hun tok sin lidenskap for lokale produkter på alvor og åpnet Garde Manger des Dames. I tillegg til grønt fra butikken på gaten, serverer og selger Isabelle charcuterie, honning, juice, yoghurt og annet godt fra lokale produsenter. Her er det også fransk sjokolade med den fineste emballasjen du kan tenke deg, som er den beste gaven du kan ta med deg hjem! 

 

Paris

 

Kaker, shopping og parkliv

Fortsett nedover til Rue Batignolles og ta til høyre bort til torget, der butikker og koselige restauranter står tett i tett. Scoop me a cookie har stilt ut dagens smaker av sine forfriskende kaker i vinduet, og rett over gaten ligger både det franske merket A.P.C. og små lokale boutiquer. Når du har fått nok av kafeer og barer, kan du gjøre som pariserne og bruke resten av dagen på å spasere og ta en piknik i parken Square de Batignolles. Noen kvartaler unna ligger også Parc Martin Luther King, som er et stort grøntområde på det som tidligere var et togdepot. Der er det skatepark, basketbaner og lekeparker, og hele området er bygd med holdbarhet i tankene, med solceller, vindkraft og regnvanndepoter.

 

Hopp over turistområdene neste gang og dra direkte opp til det 17. distriktet – du kommer garantert til å få deg et nytt favorittkvarter!

 

footer logo
Laget med for deg
CMP