Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Start dagen på Plaza de la Marina, et flott torg ved havnen der du også finner turistinformasjon og flere steder med sykkelutleie. Det koster rundt 10 euro per dag å oppleve Málaga fra sykkelsetet. Hopp på! 

 

I selskap med papegøyene

Begynn med å feie gjennom El Parque de Málaga, et fantastisk parkanlegg der gang- og sykkelveiene er kantet av tropiske vekster og fargerike papegøyer. Parken ble bygd i 1870 og har flotte dammer, kafeer og et amfiteater der det ofte holdes konserter og andre arrangementer. 

 

 

Stjernerestaurant og svalende skygge ved stranden

Tråkk i vei til La Malagueta, den mest kjente stranden, der både lokalbefolkningen og turister kjøler seg ned i Middelhavet. Langs stranden går promenaden der man kan spasere eller nyte utsikten under tak hvis solen står litt vel høyt på himmelen midt på dagen. Bestill noen tapas på en av de mange restaurantene som ligger ved vannet, og hvis du kunne tenke deg en sen lunsj, skal du prøve Málagas eneste restaurant med stjerne i Michelinguiden, Restaurante José Carlos. De åpner kl. 13.30 og serverer en smaksmeny med 19 retter for 140 euro. 

 

Kunstrunde etter maten

Etterpå kan du synke maten med litt kunst. På strandpromenaden finner du også Centre Pompidou, en filial til det kjente kunstsenteret i Paris. Den fargerike glasskuben i inngangspartiet er vanskelig ikke å få øye på. Her kan du gå rundt i fred og ro, museet er åpent til kl. 20.30 hver dag, om sommeren helt til kl. 22.00. 

 

Byens stolthet vokter sitt hus

Gli videre til Plaza de la Merced. Den stilige herren i bronse som sitter på en benk, er Picasso selv som vokter huset der han ble født. Den vakre bygningen med grønne skodder er omgjort til et museum som både har utstillinger med hans verk og en bevart del av innredningen. Noen kvartaler lenger unna ligger det store Picasso-museet, Palacio de los Condes de Buenavista, et flott palass som rommer 285 verk i ulike teknikker. 

 

Drikk kaffe som en spanjol

Spanjolene går som kjent sjelden ut for å spise før kl. 21.00 om kvelden. Da kan det passe å lade opp med en kaffe på ettermiddagen. I Málaga er det ikke bare å bestille en kopp svart kaffe. På legendariske Café Central på Plaza de la Constitución har de en tydelig meny som viser hva kaffen kalles avhengig av hvor mye melk den inneholder i forhold til espresso. Bestill en «mitad» (halvt om halvt) en «sombra» (litt melk) eller en «no me lo ponga», med så lite kaffe at baristaen mener det ikke lenger kan kalles for kaffe.

 

Smakelig shopping

Etter kaffepausen er det på sin plass å bruke den nye energien på shopping. Calle Marqués de Larios er den store gågaten med alt fra eksklusive forretninger til små gaver å ta med seg hjem. Rund av med en tur i den store mathallen Mercado de Atarazanas. Smak deg frem blant delikatessene, og avslutt med et glass før det er på tide å levere tilbake sykkelen. 

 

Skål på taket

Etter en fullspekket dag er en dukkert i takbassenget på Vincci Selección Posada del Patio en perfekt avslutning. På dette hotellet sover du også godt etter et besøk i champagnebaren – skål for Málaga!

 

footer logo
Laget med for deg
CMP