Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

London, denne elskede perlen som har blitt som et andre hjem for mange. Den perfekte weekendreisen som alltid byr på noe nytt. Selv om de klassiske severdighetene er vel verdt å se, har vi noen tips for deg som kanskje har vært på Madame Tussauds både én og to ganger allerede.

Uvanlige turer

The Alternative London Tours er for deg som vil oppdage detaljer og mer nykulturelle fenomen. De tilbyr turer med fokus på gatekunst, pubkultur og mat. De har også turer med sykkel.

 

50 nyanser av agurk

Besøker du London mellom mai og september må du bare ta deg forbi 40 Commercial Street og The Culpeper. Her er det pub i kjelleren, restaurant i første etasje, hotellrom i andre etasje og drivhus og restaurant på taket. I sistnevnte dyrkes 13 ulike sorter agurk, som serveres direkte etter alle kunstens regler. Midt i rabattene sitter du og nyter en herlig cocktail. Høres ikke så ille ut det?

 

Te midt i sjokoladefabrikken

Når du snakker om tradisjon med en vri, du må selvfølgelig drikke afternoon tea når du er i den britiske hovedstaden, mene kanskje på en annerledes måte? The Chesterfield Mayfair har teselskap i en blanding av Willy Wonkas verden og en klassisk engelsk godteributikk. Polkagrisstripete servitører, champagne og garantert sukkersjokk!

 

Og en kaffe på toaletten

En litt annerledes opplevelse, hvor kaffe møter offentlig toalett, er mer smakfullt enn det høres ut som. Kaffebaren The Attendant er et ombygd viktoriansk herretoalett med jernporter og en trapp som fører direkte ned fra fortauet. Det flislagte rommet har blitt restaurert med de originale møblene bevart og er en del av dagens virksomhet. Navnet kommer fra vakten som satt og mottok betalingen fra den trengende besøkende. I dag koster det mer, men så får du også en deilig kaffe på kjøpet.

 

Rundtur med obligatorisk grog

Hva er vel mer britisk enn gin? Og hva er vel mer moderne enn håndverk og småskalaproduksjon? På London Destillery får du oppleve begge. To minutter fra Tower Bridge ligger det moderne men tradisjonelle destilleriet som produserer sine spritvarer med planter fra Kew Gardens i vestlige London. Bli med på en av de guidede turene som viser deg rundt i produksjonen, selvfølgelig med en gin og tonic i hånden.

 

Dykk inn med bussen

Er du fortsatt sugen på å se de gode gamle severdighetene, men på en ny måte? Bli med på en Duck tour! En busstur som foregår i et splash nedover Themsen. Velg mellom tradisjonelle severdigheter eller en første verdenskrig-tur – halve turen på land, halve på vannet!  

 

Kinoopplevelse med ekstra av alt

Etter slike eventyr trenger du kanskje slappe av litt med stil. Electric Cinema har to kinoer, begge med myke lenestoler i fløyel, små bord ved siden og selvfølgelig full bar med champagne, drinker og snacks du kan ta med deg inn. Kryp ned under kashmirteppet og nyt av både brede og smale filmer i godt selskap.

 

Føles London som en helt ny by av muligheter nå? Bra! Bare bestill din neste tur og finn nye favoritter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP