Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min lesing

Uansett hvor i verden du reiser, kan innkvarteringen utgjøre forskjellen mellom en fin ferie og en fantastisk en. Vi har derfor laget en liste over seks av de mest unike hotellopplevelsene som garantert vil tilfredsstille reiselysten – fra et middelalderslott til et avsidesliggende fyr til et hotell laget av is. Dette er ikke bare unike hoteller, men unike opplevelser som du aldri vil glemme.

 

1. ICEHOTEL, Sverige

Har du noen gang drømt om å overnatte i en iglo? Ikke det? Vel, hva med et hotell som bokstavelelig talt er utformet av is? Du tenker kanskje «hvorfor?», og svaret er enkelt: ICEHOTEL! Dette ishotellet er blitt mer og mer populært og kom i 2018 med på TIME Magazines liste over «Verdens beste steder». Hotellet ligger i Jukkasjärvi i svenske Lappland. En del av hotellet er åpent hele året, takket være solenergi som holder temperaturen så lav at hotellet ikke smelter. Hvert år inviteres internasjonale kunstnere til å skulptere og designe nye isrom. Til tross for minusgradene føler du varmen fra denne innbydende og unike opplevelsen.

 

2. Crane Hotel Faralda Amsterdam, Nederland

Hvis tanken på isen i nord får deg til å hutre, hva med å overnatte i en av Amsterdams havnekraner? Rett over elven fra Amsterdam sentralstasjon ligger Faralda Crane Hotel, med fantastisk utsikt over den travle elven og Amsterdam by. De luksuriøse suitene er innredet etter hvert sitt tema, og på taket kan du nyte et romantisk spa med utsikt. Hvis du vil ha en ekte nederlandsk opplevelse, skal du ta en fergetur langs byens vannveier på pannekakebåten, som holder til ikke langt fra kranfoten. På en hyggelig to og en halv times båttur kan du spise pannekaker hele veien – det stemmer, så mye pannekaker du bare vil!

 

3. Tranøy Fyr, Norge

Det er kanskje en fantasi fra barndommen, men å bo på et avsidesliggende fyr ved «verdens ende» høres ut som et eventyr. Enten du rir av stormen eller nyter en lykksalig lang sommerdag, kommer du i tett kontakt med omgivelsene og naturkreftene. Tranøy Fyr ligger i Vestfjorden i Nordland, med storslått utsikt mot fjellene i Lofoten. Her kan gjestene nyte hjemmelaget, lokal mat, fisket rett fra bergene, eller bare suge til seg skjønnheten i naturen. I disse magiske omgivelsene vil du finne ro i sinnet!

 

4. Kakslauttanen Arctic Resort, Finland

Kakslauttanen, Finlands ikoniske arktiske igloanlegg, har tatt av på Instagram, og hvis du har sett bildene, skjønner du hvorfor. En natt i en iglo med glasstak der du kan ligge og stirre opp mot himmelen og kanskje nyte synet av nordlyset, hører hjemme på topp 10-listen over ting å gjøre. Den beste tiden for å oppleve dette kosmiske lysshowet, er fra slutten av august til slutten av april, så pass på å bestille god tid i forveien. Anlegget kan også by på sauna, perfekt for å få tilbake varmen i kroppen på kalde vinterdager.

 

5. Treehotel, Sverige

Bli ett med naturen og kom tett på den lokale faunaen og floraen ved å ta inn på trehotellet høyt oppe i trærne i svenske Lappland. Hotellet ligger i skogen i Harads og har sju unike suiter. Trehusene er bygd av sju skandinaviske arkitekter, og hvert rom er unikt – fra en reflekterende glasskube som ser ut til å gå i ett med skogen, til en UFO til et enormt fuglereir. Uansett hva du velger, får du et garantert harmonisk opphold midt i naturen. Du kan nærmest kjenne furulukten bare ved å se på bildene …

 

6. Castle Hotel Schönburg, Tyskland

Har du noen gang drømt om å bo som en konge eller dronning i et middelalderslott på en høyde med utsikt over landet? Ikke i noe annet land finner du så mange slott å bo i som i Tyskland. Bare en times kjøretur vest for Frankfurt ligger middelalderslottet Schönburg, bygd på toppen av en ås over Rhinen, med utsikt utover middelalderbyen Oberwesel. Her får du alt du forventer fra et luksuriøst slottsopphold: gammeldags sjarm, historie, fine middager og vakre hager. Dette stedet skuffer ikke, enten du er på utkikk etter en romantisk avstikker eller fødselsdagsgave eller bare er historieinteressert. Definitivt verdt en konge og dronning!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP