Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Som mange høytider vi har begynt å elske her oppe i nord, kommer også Halloween fra USA. Amerikanerne har jo en forkjærlighet til å dekorere og ta i ordentlig når noe skal feires. Reis over Atlanteren, spis godteri for et helt liv og bli skremt en gang for alle!

 

Knask eller knep i de franske kvarterene

New Orleans, ofte referert til som en av de skumleste byene i USA, blomstrer selvfølgelig opp under Halloween. Med sin egen «Krewe of Boo»-parade som går gjennom byen, starter de feiringen hvor man kan velge skummelhetsgrad på sin egen opplevelse. Boo at the Zoo og Louisiana Children´s museum er for de litt mindre, og de med svake nerver. Vil man utfordre seg selv litt mer, kan man ta en rundtur i de franske kvarterene. Her finner man også Bourbon Street, hvor gatefesten støtter AIDS-rammede i New Orleans. Ta sjansen og bli vettskremt for en god sak!

 

Skremmende tete-a-tete i hovedstaden

For en mer privat Halloween, sjekk inn på The Hay-Adams i Washington DC. En spøkelseslignende butler ledsager deg til rommet som er dekorert fra gulv til tak. Selvfølgelig er det også et helt bibliotek med skrekkfilmer som venter på deg etter treretters middagen med cocktail, hvor alt er inkludert i skrekkpakken. Etter en natt med mareritt kan du spise frokost på sengen med en «Bloody Scary» til å reparere med!

 

Skummelt søt halloweenparade i New York

For mer naaaw enn boooo under Halloween, reis til New York. I Meatpacking district ligger The High Line, det gamle opphøyde togsporet som går langs 10th Avenue og som har blitt et populært promenadestrøk. På The High Line Hotel holdes en årlig Halloween-parade, med hunder! Hundene kles opp i kostymer, hvor den ene er mer kreativ enn den andre. Disse promenerer rundt i hotellets bakgård til folkets jubel. Dagen inneholder også ansiktsmaling, profesjonelle gresskarutskjærere og selvfølgelig knask eller knep med hundegodteri!

 

Legovarmpyrer eller Nettflix-spøkelser som er forbudt for barn

Orlando i Florida er et paradis hvis du liker fornøyelsesparker. Halloween er selvsagt ikke noe unntak, både Legoland og Seaworld har en fin feiring som passer hele familien. Legoland har en Brick or treat trail, byggeworkshop med gigantiske legogresskar og fyrverkerishow på kveldene. Seaworlds spooktacular inkluderer også knask eller knep selvfølgelig, diskotek for barn og meet and greet med dine favoritter fra Sesam stasjon. For mindre lettskremte er Universal Resort kjent for sine Halloween-temaer, og i år har de bygget hele opplevelsen rundt Netflix-suksessen Stranger things. Turen er ikke anbefalt for barn under 13 år, derfor bør du sørge for en nanny og holde noen hardt i hånden.

 

Bli med skrekkens skip i LA

Cruiseskipet Queen Mary seilet sin jomfrureise fra Southampton i England i 1936, og gikk i flittig trafikk over Atlanterhavet frem til 1967. Siden da har hun ligget trygt i Long Beach-havnen og har vært et populært hotell- og turistmål med en beryktet halloweenspesial. Det er ikke småtterier av historier om skipsspøkelser ved leirbålet. Med billetten «The ultimate scream experience» får du VIP-behandling i The RIP-lounge, en rundtur rundt skipet som du sent vil glemme og besøk i den hemmelige baren. Kvelden koster litt, men som arrangøren selv lover: «It´s a deal to die for».

 

Hvis du har klart å lese helt hit, skal du nok komme deg gjennom en og annen spøkelsesvandring også. Ta frem passet og finn et reiseselskap med sterke nerver!   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP