Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Er reiselysten større enn lommeboken? Slapp av, her er de 10 beste tipsene våre for å få mest mulig reise, overnatting og opplevelser for pengene.

 

1. Reis utenfor sesongen

Hvis du har mulighet til å reise utenfor høytider og skoleferier, så gjør det. Det er ikke bare flyreiser og hoteller som er billigere i lavsesongen, men det pleier også å være lavere priser og bedre åpningstider på museer, teatre og andre aktiviteter.

 

2. «You snooze, you lose»

Spesielt på lange reiser kan det være en god idé å bestille lang tid i forveien for å få best mulig pris. Meld deg på nyhetsbrevet vårt, så er du sikker på at du ikke går glipp av kampanjer eller gode tilbud.

 

3. Ferie midt i uken

Hvis du har anledning til å ta deg fri noen dager midt i uken, kan du spare mange penger ved å reise da i stedet for i helgen. Statistikken viser at det er billigst å bestille på torsdager og fly på tirsdager. Dessuten pleier hoteller gjerne å ha litt lavere priser og bedre tilgjengelighet på hverdager.

 

4. Fly + hotell = sant!

Visste du at du kan spare opptil 30 % hvis du bestiller en pakkereise med både fly og hotell? Det er mye å velge mellom, og du skal jo både fly og bo, ikke sant?!

 

5. Ta bussen sammen med lokalbefolkningen

Å reise kollektivt er både en billig og morsom måte å ta seg frem på i en by. Du slipper bilkøer med taxi og kan titte på byens gatemote. Med appen Citymapper kan du enkelt skrive inn hvor du er og hvor du vil dra med kollektivtransport i 38 storbyer over hele verden.

 

6. Fortausmat

Hopp over de fine restaurantene og velg streetfood, foodtrucks og markeder i stedet. Da får du den lokale maten og oftest de morsomste møtene med lokalbefolkningen. Hvis du vil spare penger på frokosten også, har de fleste hoteller og vandrerhjem vannkoker, kaffe og te på rommet. Lag en enkel frokost med ferdige grøtblandinger og brød fra kvarterets bakeri.

 

7. Ferier smartere

Reisemålet du velger, påvirker selvsagt også feriekassen. I Europa er blant annet Polen, Makedonia og Bulgaria rimelige reisemål, og selv om reisen til India, Malaysia og Thailand er litt dyrere, lever du desto billigere der.

 

8. Research er gratis

Med litt research kan du finne mange aktiviteter, guidede turer og andre gratis aktiviteter i ferien. Mange museer har dessuten en dag eller kveld i uken med gratis inngang. Les deg opp på forhånd, alt etter hva du er interessert i.

 

9. Hold oversikt over kontantene

Det er alltid best å handle i den lokale valutaen, og ettersom minibanker og vekslingskontorer utenlands tar gebyr, bør du veksle hjemme. Ta vare på kvitteringen, så kan du kanskje veksle tilbake igjen gratis hvis du skulle ha penger til overs.

 

10. Slipp dyr datatrafikk

Nå som roaming er fri i Europa, er det ikke lenger nødvendig å jakte på Wi-Fi. Det gjelder dessverre ikke i hele verden ennå. Datatrafikk i for eksempel USA er dyrt. Pass på å låne på store hoteller eller i mer eksklusive butikker. De pleier å ha gratis Wi-Fi, og passordene finner du ofte på Foursquare.

Vanskeligere enn det er det ikke å dra på ferie. Finn en god pakkereise, ta fri på en tirsdag og veksle penger!

footer logo
Laget med for deg
CMP