Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

En lang flytur med barn er kanskje ikke det de fleste vil kalle ferie, men når man reiser til Thailand er det alltid verdt det. Velg en kveldsrute, ta med deg en deilig pute og se frem til at endringene i tidssonene gjør barna mer morgentrøtte enn vanlig. Thailenderne er veldig vennlig innstilt mot barn uansett hvor man kommer, men her er noen tips på ekstra barnevennlige strender, hotell og aktiviteter! 

 

Bangtao

Bangtao Beach har seilet opp som ny favoritt i Thailand blant barnefamilier. Etter en lengre flyreise vil mange sette pris på kort transfer siden Bangtao ligger bare 20 minutter fra Phukets flyplass, som du kan fly direkte til. Stranden er 8 kilometer lang, med fin sand og langgrunt bad uten store bølger. Skulle dere mot formodning gå lei av den, finner du den populære kultur- og fornøyelsesparken Fantasea bare 10 minutter unna.

 

Arinara Bangtao Beach Resort er et perfekt hotell for hele familien med rom hvor alle får plass. Her finner dere også et stort basseng med vannsklie og lekeplass både ute og inne, i tillegg til barnepass og spa når foreldrene trenger litt ferie.

 

Kamala beach 

Patong Beach er den velkjente, veldig livlige stranden på Phuket, men ovenfor finner du den roligere Kamala Beach. Her er atmosfæren avslappet med en småbyfølelse, med små gater og strandpromenade som passer perfekt for barnevogner. Også stranden er livlig og langgrunn for barn som vil plaske fritt.

 

Krabi

Dere kan også fly direkte til Krabi, og derfra er dere nær Ao Nang, den populære familieresorten på Krabi. På Ao Prah Beach bor det ville aper som vanligvis tiltrekker seg tilskuere og på Railay beach kan litt større barn, og selvfølgelig også voksne, prøve å klatre på klippene. Her finnes det også et rikt liv under vann som passer utmerket for snorkling eller dykking for de som vil ta seg ned til dypet.

 

Koh Lanta

Klong Dao Beach på koh Lanta er en annen familiefavoritt hvor barna lett kan finne nye kompiser. Det er også perfekt for deg som har planlagt å bli litt lengre. Her finnes også en svensk skole og et større sykehus. Legg til krystallklart vann og nærheten til Phi Phi Islands og andre paradisutflukter, så kan dere nok bli værende hvor lenge som helst.

 

Smart å ta med seg i kofferten:

 

Veskeerstatning for barn – det er varmt og ikke alltid så lett å få i de små nok vann, spesielt ikke om de får i seg noe dårlig.

 

Myggnett/myggolje – om dere planlegger å reise rundt og kanskje bo på enklere steder kan det være lurt å ha med myggnett. Myggolje er bra uansett hvor man bor når man er ute på kvelden.

 

Reflekser – til alle i familien og til vognen om dere er ute på mindre veger når det er mørkt. Trafikken her har litt høyere tempo og andre regler enn hjemme!

 

Thailands høflighet:

 

Husk å sette sammen hendene og bukke når du hilser eller takker

Hei – Sawadee ka om du er kvinne
Heo – Sawadee krap om du er mann.
Takk – khob khun ka om du er kvinne

Takk – khob khun krap om du er mann

 

Er du klar for å overraske familien med en uforglemmelig ferie? Selvfølgelig er du det. Bestill nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP