Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Det finnes massevis av strender rundt om i verden som er populære av nøyaktig samme grunn: krystallklart vann og kritthvit sand. Men det finnes også strender med en sjarm som ikke først og fremst skyldes utseendet, men dyrene som holder til der.

Hva sier du til å svømme sammen med griser, flamingoer eller kanskje pingviner? Dette er bare noen av opplevelsene som venter deg på disse strendene!

 

Pig Beach: Bahamas

Ingen vet nøyaktig hvordan grisene klarte å ta seg til denne avsidesliggende øya, men det er lett å skjønne hvorfor de bestemte seg for å bli: behagelig temperatur, klart vann og godt selskap. Så hvem kan klandre dem?

Pig Island ligger i Exuma, som er en del av Bahamas’ skjærgård. Her finnes omtrent 20 ville griser og grisunger som elsker å bade og boltre seg på stranden. I tillegg liker de å bli klappet, matet og underholdt av nysgjerrige turister.

 


Flamingo Beach: Aruba

Omtrent 300 meter fra Arubas kyst ligger Renaissance Island, en øy full av flamingoer. Den lille øya er et populært turmål for turister, som gjerne soler seg og bader sammen med de bemerkelsesverdige fuglene.

Flamingoene har en avslappet holdning til de besøkende og kan til og med komme for å tigge en matbit.

 


Turtle Beach: Akumal i Mexico

Mange havskilpadder velger å legge eggene sine langs kysten av Mexico, og de svømmer ofte tusenvis av kilometer hvert år for å komme tilbake til samme sted. Akumal på den meksikanske Maya-rivieraen er ett av disse stedene.

Her kan du svømme sammen med disse urgamle skapningene bare du følger én enkel regel: Hold en avstand på tre meter. Husk at du er på besøk i hjemmet deres, og at de fortjener fred og ro.

 

Har du skikkelig flaks, kan du se noen av de nyfødte skilpaddene ta sine første skritt mot havet!

Penguin Beach: Boulders Beach i Sør-Afrika

Pingviner er noen rare små skapninger, og visst minner de litt om oss mennesker?

På Boulders Beach, som ligger 42 kilometer fra Cape Town, bor det en hel koloni ville pingviner. Besøker du øya, får du en unik mulighet til å se dem kose seg i vannet og på klippene.

 


Pony Beach: Assateague Island

Assateague Island nasjonalpark i Maryland er hjem for over 300 ville hester. Her kan de leve som konger: spise når de vil, og nyte familielivet.

Det er ingen som vet hvordan hestene kom seg hit, men det sies at de enten svømte fra et forlist skip eller tilhørte nybyggerne som slo seg ned på øya. Uansett hva som skjedde, har hestene tilpasset seg sitt nye miljø, der de i dag lever et fredelig liv.

 


Monkey Beach: Phi Phi-øyene i Thailand

Denne stranden er fantastisk som den er, men apene som holder til her, gjør den enda bedre.

 

Apekolonien på stranden underholder deg gjerne med påfunnene sine, men du bør holde et øye med mat og fargerike ting. Apene har veldig lange armer, og de er imponerende kjappe.

Monkey Beach ligger mellom klippene på Phi Phi-øyene, og hvis du vil, kan du gå i land og hilse på de vennlige apene. Hvis du synes at de er litt skumle, går det også fint å se på dem fra båten.

 

Vet du om noen andre strender der man kan se fascinerende dyr? Gi oss gjerne et tips i kommentarfeltet! 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP