Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Budapest besto inntil 1783 av de to byene Buda og Pest, atskilt av Donau. I dag trenger du ikke å velge. Du kan oppleve hele vakre Budapest med fjell, badehus og barer i løpet av en helg.

 

Gjøre

Med en badetradisjon som går tilbake til romertiden, kan du ikke unngå en standsmessig vask i denne byen. Det finnes mange flotte badehus å velge mellom. Gå inn på spasbudapest.com for å få alternativer, men et godt tips er Gellért-badet for en dukkert i art noveau-stil, eller Széchenyi-badet for mer palassfølelse. Det blir også stadig mer populært med klubber og nattbad til dunkende disko. Se nettstedet for detaljer.

På Buda-siden av Budapest ligger Buda-fjellet. Hvis du ikke vil ta deg frem med fjellstøvler eller terrengsykkel, kan du ta tannhjulbanen rundt skråningene. En annen jernbane er Barnas jernbane, som ble bygd av kommunistiske ungdomsforeninger etter annen verdenskrig, og ungdommer deltar fortsatt i driften. Du kan se hele historien på museet på Huvosvolgy-stasjonen.

 

Bo

Som om ikke Buda- og Pest-oppdelingen er forvirrende nok: Du kan ta inn på Pest-Buda, boutiquehotellet som til tross for navnet ligger på Buda-siden av elven. Bygningen fra 1696 er ivaretatt på beste måte, og her kan du se stjernene gjennom takvinduene under bjelkene i de flotte rommene. Restauranten, som er svært populær og har stor uteservering, serverer ungarske klassikere og moderne cocktailer. Nyt frokost, lunsj eller middag til langt på natt på Brosteinstorget blant Budapests in-crowd.

 

Brody House byr også på en unik hotellopplevelse med kunst i fokus. Hvert rom er innredet og dekorert av en kunstner som de britiske grunnleggerne inviterte til å jobbe her. Også denne bygningen er fra 1696, og historien er synlig overalt. Med både en «honesty bar» der du forsyner deg selv og skriver opp hva du tatt, og et rikt klubbliv i huset blir besøket på Brody House fort en sosial del av reisen. Faller du for et verk eller vil se mer av en kunstner, ligger Brody Collection-galleriet rett rundt hjørnet.

 

Mat og drikke

Hvis du likevel vil ut på byen for en drink, finnes det godt med gamle ruiner og forlatte hus som er blitt til trendy barer. Szimpla Kert er en herlig blanding av inntrykk, med bakgård og diverse rom innendørs. Gatekunst, dansegulv, mursteinsvegger som er i ferd med å ramle sammen, og den svarte ungarske natten ovenfor. Og musikk, både live og med DJ-er, sørger for at ingen står stille et eneste sekund.

 

For drinker og fremfor alt førsteklasses mat i et litt roligere miljø, er en bordbestilling på Borkonyha å anbefale. Restauranten har stjerne i Michelinguiden og serverer klassisk finmat uten at du blir ruinert. Ta også en titt på den velkomponerte vinlisten med rundt 200 ungarske viner.

Den store mathallen Nagycsarnok er også verdt et besøk for å skjerpe appetitten. Spis en enkel, men genuin og vellaget lunsj på Fakanal, eller gjør et obligatorisk stopp ved en av de mange langosbodene. Du er tross alt i Ungarn.

 

Vi kunne fortsatt med å gi deg hundrevis av grunner til å styre neste weekendreise mot Budapest, men du får ganske enkelt oppdage selv hvorfor denne perlen har seilt opp som en favoritt blant trendy city-hoppers.

Bestill en reise til Budapest nå! ✈️

footer logo
Laget med for deg
CMP