Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Det finnes ikke noe mer avslappende enn et langt, varmt bad etter endt dag. Med mindre det er et bad i en av Europas vakreste naturlige varme kilder, selvsagt. Geotermiske strømmer har i årevis helbredet og forynget oss med sitt mineralrike svovelvann. Fra de idylliske varmebadene i Toscana til Den blå lagune på Island – her er en liste over seks varme kilder i Europa du bare må besøke.

 

1. Terme di Saturnia, Toscana, Italia

Godt skjult i de bølgende åsene i Toscana, bare noen timer nord for Roma, ligger Terme di Saturnia og Cascate del Mulino – en av de mest idylliske varme kildene i Italia. Det svovelholdige vannet her holder behagelige 37,5 °C. Du kan velge om du vil besøke steinbassengene eller vannfallet, som er åpne for publikum hele året, eller unne deg selv en mer luksuriøs opplevelse på det nærliggende spaet og hotellet, Terme di Saturnia. Kan beskrives med ett ord: Himmelsk!

 

2. Pamukkale, Tyrkia

De varme kildene i Pamukkale («bomullsborg» på tyrkisk), ikke langt fra Denizli, er noe du må se for å tro. De hvite terrassene av travertin (en type kalkstein) ser ut som om de flyter på toppen av en ås der vannet faller ned. Også ved siden av ruinene av den romerske og bysantinske oldtidsbyen Hierapolis finner du varme kilder. Historie, naturens skjønnhet og avslapning, alt på én dag? Ja takk.

 

3. Den blå lagune, Island

Den blå lagune, Islands surrealistiske turkisblå basseng, kan ses fra oven når flyet går inn for landing i Reykjavik. Den ser nesten utenomjordisk ut. Det er lett å se hvorfor dette er et av de mest populære turistmålene, men ikke la deg skremme av populariteten. Lagunen er stor nok for alle. Ved bassenget finner du kar med hvit, geotermisk gjørme som du kan bruke som pleiende ansiktsmaske. Det er åpent hele året. Om vinteren er dette den ultimate avslapningen i kalde islandske temperaturer – og hvis du er heldig, kan du også se nordlyset.

 

4. Bath, England

Befinner du deg i London og trenger en avslappende svipptur bort fra storbykjaset? Da er den sjarmerende byen Bath stedet for deg. Her finner du Englands eneste varme kilde og mange spa- og rekreasjonsanlegg. Du kan også besøke, men ikke bade i, de gamle romerske badene som fortsatt er godt intakt.

 

5. Széchenyi termalbad, Budapest, Ungarn

Guiden til Europas beste varme kilder ville selvsagt ikke vært komplett uten Széchenyi termalbad. Budapest er verdenskjent for sine bad, og går også under navnet «Badenes by». Mange av de tyrkiske badene fra det 16. og 17. århundre er fortsatt i drift. Men favoritten er Széchenyi termalbad, med 18 oppvarmede bassenger, noen av dem med innebygde sjakkbrett, i tillegg til saunaer og varmekamre. Dette er noe du ikke vil gå glipp av!

 

6. Karlovy Vary, Tsjekkia

Pittoreske Karlovy Vary er en klassisk tsjekkisk spaby som ligger i vestre Böhmen på grensen til Tyskland. Et perfekt sted for en oppkvikker, bare noen timers kjøring fra Praha. Hvis du vil gjøre deg bedre kjent med byen først, kan du ta taubanen opp til utkikkstårnet Diana. Herfra har du praktfull utsikt over byen. Eller ta en rundtur for å lære mer om severdigheter og byens historie.

 

Hvilken varme kilde vil du helst til?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP