Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min lesing

Hvis du tror du bare finner 70-talls charterturister og grisefest på Mallorca, da har du enten ikke vært der på lenge eller besøkt feil side av øya. Palma har seilet opp som en av de mest trendy, boho-chica og gastronomiske byer i Europa. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Boutique-hotellene ligger på rekke og rad, matmarkedene og fine restauranter likeså. Er du sugen på litt shopping behøver du ikke reise skuffet hjem. I tillegg finnes det en strand midt i byen. Hva mer kan man ønske seg?

 

 

To takterasser å dø for

Hotel Cort er ett av de mange stilfullle innredde designhotellene. Her finner du håndmalte fliser og det karakteristiske stoffet lenguas mallorquinas som gjengangere. Hotellet drives av en norsk kvinne som sørger for å gi deg en drink i solnedgangen på takterassen.

 

Har du mer lyst til å bo i et palass fra 1500-tallet er det ingenting som stopper deg. Hotell Palau Sa Front ligger i den eldste delen av Palma nær katedralen og stranden. Her har du utsikt til begge fra svømmebassenget på takterrassen.

 

Sjokoladesjokk!

Alle som elsker sjokolade kan finne sin plass i Palma. Tino Wolter er sjokolademakeren som lager førsteklasses, helt ren, økologisk sjokolade fra bønne til ferdig produkt. Butikken heter Cachao og tilbyr sin herlige sjokolade til flere av Mallorcas finere spisesteder.

Calle Cotoner 58, Santa Catalina

 

Den originale tapasen

Få den ultimate tapasopplevelsen på Mercat de Santa Catalina, byens beste markedshall som er rotete på rett måte. Små vinglass og spesialiteter som østers og pata negra. Her finner du også en butikk med naturvin fra øya og et sted du kan bygge din egen miniburger som du vil. Du finner markedshallen på Plaça de la Navegació, og den har åpent fra 7 til 17 alle dager untatt søndag.

 

Eller heng med Palma-hipstere

En nykommer på Palmas restauranthimmel er Amay. Stig inn en tropisk oase av planter, et lappeteppe av fargerike vindusluker og bli servert moderne spansk mat med innflytelse fra hele verden. Smak velsmakende cocktails og sjekk ut hovedstadens moderne mennesker!

Carrer de la Fàbrica 18, Santa Catalina

 

Shopping er et must!

Hvis du bare skal inn i én butikk i Palma, om du av en eller annen grunn ønsker å begrense deg til det, velg Rialto Living. Dette er en livsstilbutikk med interiørdesign, mote, kunst og en kafé hvor du kan unne deg en pause fra prøverommene. Butikken har vært en suksess siden den åpnet og er drevet av to svensker som står bak den stilige kombinasjonen av klær, gadgets, bøker og gaver. Alt dette innpakket i en vakker bygning fra det 16. århundre som gir en plass hvor du kan tilbringe en halv dag i fred og ro! 

 

Titt inn i Mirós eget atelier

Du får tid til et lite museumsbesøk også. Den spanske kunstneren Juan Miró har her fått sitt eget museum med utgangspunkt i hans gamle atelier. Det ble tegnet og bygd av hans venn Joseph Lluis Sert i 1956, og her levde og arbeidet Miró i 30 år.

 

Å henge på stranda så klart

Etter mat, shopping, kultur og sightseeing fortjener du å slappe av på stranda. Can Pere Antoni, også kalt bystranden, har fin hvit sand, noen restauranter og lokalbefolkning som omgås, spesielt i helgene.  

 

Forlat byen for en dag

Det er mye mer å oppdage på Mallorca utenfor hovedstaden, og du trenger ikke å gå veldig langt. Omgitt av appelsinlunder ligger den supermassive byen Soller en halv time nord for Palma. Den historiske byen, som også har blitt kalt Mallorcas vakreste, er en populær dagstur for å henge på koselige torg, gå rundt i smugene og selvfølgelig drikke deilig juice fra de nyhøstede appelsinene. Her kan du også ta trikken fra Palma, men med bil har du også muligheten til å se Valldemossa på veien tilbake.

 

Valldemossa er den byen på Mallorca som har høyest beliggenhet. Her klatrer de gamle steinhusene på fjellveggene, som innbyggerne på Mallorca er spesielt glad i. Dette er nemlig fødestedet til øyas eneste helgen, Catalina Tomás. Byen er også kjent for sitt kultursenter for moderne kunst i alle former, opprettet av Michael Douglas, som også har hus like utenfor byen.


Trenger du flere grunner til å reise til den trendy, koselige, innbydende øya i Middelhavet? Nei, vi trodde ikke det. Mallorca, her kommer vi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP