Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Ta en hemmelig drink, opplev det siste innen fotokunst, og kombiner brunsjen med sightseeing. Dette er Amsterdam!

 

Se og gjøre

amsterdam bridge canal boat

Foam er en internasjonal fotoorganisasjon som blant annet utgir et magasin og har et museum i Amsterdam med både moderne og klassiske verker. Kjøp billett og bestill gratis visning på hjemmesiden i forveien, så er det bare å gå rett inn når de åpner kl. 10!

Å besøke Amsterdam uten å ta en båttur, er nesten kriminelt. Og hva kan vel være bedre enn å kombinere en rikholdig pannekakebrunsj med en båtsightseeing? Turen går nesten hver dag ved lunsjtider og senere på ettermiddagen. Bestill plass på hjemmesiden. For 18 euro får du både se Amsterdam fra vannet og spise så mange pannekaker du vil, inkludert en hel buffé av tilbehør!

 

Bo

lloyd hotel and cultural embassy

Hvis du har drømt om å bo i et gammelt ungdomsfengsel, kan du endelig la drømmen gå i oppfyllelse på Lloyd Hotel and Cultural Embassy. I tillegg til de 117 rommene, hvert med sitt eget individuelle preg signert lokale kunstnere og designere, har Lloyd utstillinger og andre kulturelle arrangementer på hotellet. Restauranten har en bærekraftig meny, preget av lokale råvarer.

 

the hoxton amsterdam

Et annet sted der du vil føle deg hjemme fra første stund, i likhet med amsterdamboerne selv, er The Hoxton. Hotellkjeden, som også finnes i byer som London, Paris og New York, har siden 2015 drevet hotell i Amsterdam i det som tidligere var borgermesterens hus. Med den brokete og utrolig stilsikre innredningen kjenner man seg hjemme med det samme. Restauranten Lotti’s, som ligger i tilknytning til lobbyen, lokker også til seg hippe amsterdammere fra morgen til kveld.

 

Spise

Start dagen blant kanalene, bare noen kvartaler fra Anne Frank-museet. Vegabond er en vegansk butikk og kafé som serverer frokost og lunsj. Nyt en mandel-latte og overnight oats i solen utenfor, og ikke gå glipp av bakverket som er en fryd til tross for at det aldri har vært i nærheten av en smørpakke.

En passe lang spasertur unna ligger Foodhallen, en gammel jernbanestasjon som er gjort om til et gastronomisk mekka. Her finner du mat med alle mulige påvirkninger, en bar som har spesialisert seg på gin og tonic, og en generelt god atmosfære. Lunsj er et godt alternativ hvis du vil unngå den verste trengselen. Om kveldene og i helgene kan det være tett mellom bordene.

Da er det bedre å ta seg over elven til middag. Nyåpnede Hangar ligger på kaien i området Nieuwendammerham. Noen av deleierne har bakgrunn fra motemerket Scoth&Soda, og det vises i innredningen, som de selv beskriver som «a beautiful mess». Maten har smaker fra det sydeuropeiske kjøkken, og hvis du ikke er sugen på et helt måltid, har de en stor meny med småsnacks du kan nyte over en drink ved vannet.

 

Drikke

Er det noe som slår en drink i all hemmelighet? Hiding in Plain Sight har tatt speak easy-konseptet helt ut, med innredning inspirert av 20-tallet, omhyggelig blandede cocktailer, og liveband som spiller fra tid til annen. Er dere flere enn fire personer, kan det være lurt å reservere plass. Dette er et lite krypinn!

Bestill en herlig weekend til Amsterdam i dag.

 

footer logo
Laget med for deg
CMP