Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min lesing

Sommeren er ennå ikke helt over. Med bare et par timers flyreise sørover i Europa kan du forlenge feriefølelsen gjennom en helg. Her tipser vi deg om to av høstens weekend-perler: Berlin og Antwerpen!

 

Berlin

berlin

Berlin, en unik blanding av historie og nåtid så ny at det ikke finnes noe annet sted. Opplev krysningen mellom ytterlighetene på hoteller med alle bekvemmeligheter, museer med krigshemmeligheter og superhipp shopping.

 

Se og gjøre

berliner mauer

I en by så full av historie som Berlin, er det naturlig å starte turen med et besøk på Checkpoint Charlie, den mest kjente grensekontrollen mellom Øst- og Vest-Berlin. Selve kontrollpostene som står igjen, er ikke så mye å se på, men det lille museet, Museum Haus am Checkpoint Charlie, like ved er desto mer spennende, med historier om rømningsforsøk og intriger ved grensen.

Deretter kan du trenge en kaffepause, og hva er vel bedre enn å kombinere det med trendy shopping? Et stykke unna museet, på Oranienstrasse, ligger Voo Store, med klær, designartikler, smykker og til og med alkohol i en fin butikk med kaffebar i det ene hjørnet.

 

Bo

Hvis du føler for 20-tallets Berlin med fløyel og krystallkroner, er Provocateur hotellet for deg. Hvert rom har en knapp for «provocateur mode», noe det er opptil den enkelte gjest selv å oppleve, men myten sier at det får deg til å ville bli på rommet …

Ønsker du mer håndplukket hipsterdesign, er Sir Savigny et godt hotell som du heller ikke vil forlate med det samme. Restauranten The Butcher, som ligger på gateplan, er kjent for sine burgere – som du kan bestille opp på rommet med den spesielle «dial-a-burger»-knappen!

 

Spise

Restlos Glücklich

Hvis du ikke har lyst på hamburger, kan du spise godt i dobbelt forstand på Restlos Glücklich. En restaurant med lite matsvinn, der de setter sammen menyen av «uperfekte» grønnsaker og råvarer som nærmer seg utløpsdatoen. Moderne, delikat og god mat i et ujålete miljø rett ved siden av Landwehrkanalen.

Zur letzen Instanz er alt annet enn en moderne og nåtidig restaurant, selv om konseptet er så old-school at det lett kunne klassifiseres som hipster. En 1500-talls kro, en av Berlins eldste, med mildt sagt et tradisjonelt kjøkken som krever en god siesta etter at man har spist ferdig. Vegetarianere må ta til takke med én rett, resten er kjøttfest med schnitzel, kalvelever og svineknoke på menyen.

 

Drikke

Etter en tung middag kan det smake godt med en friskere cocktail. På Stagger Lee får du følelsen av både Det ville Vesten og en hemmelig engelsk herreklubb mellom de myke skinnsofaene. Her blandes hver cocktail omhyggelig, gjerne med friske urter og røkt sirup, men de mikser en klassiker til deg også hvis du vil.

Bestill en reise til Berlin i dag.

 

Antwerpen

antwerpen

Bo hjemme hos, kast deg over byens beste pommes frites og oppdater garderoben i Antwerpen!

 

Se og gjøre

antwerpen statue

Hvis du tror at Paris er verdens motemekka, må du tro om igjen. Antwerpen har både berømt designerutdanning, gode shoppingdistrikter og selvsagt et motemuseum, MoMu. I samlingene her finnes for det meste belgisk design, blant annet fra Dries Van Noten, og de midlertidige utstillingene gjenspeiler både dagsaktuell mote og historiske plagg og scenekostymer. Åpent tirsdag til søndag, med gratis guidet visning hver søndag kl. 11.

Rundt museet finnes det et shoppingområde med i hovedsak nyetablerte designere. Hvis du er på utkikk etter mer internasjonalt kjente merker, heter den store handlegaten Meir. Den strekker seg fra rådhuset til sentralstasjonen. Kloosterstraat er stedet for vintage- og interiørbutikker, eller bare for å slentre rundt.

 

Spise

pommes frites antwerpen

Belgia er pommes fritesens hjemland, og det må selvsagt utforskes på langs og tvers. Et sted som har spesialisert seg på disse friterte potetene, er Chips. De holder åpent fra onsdag til søndag frem til lunsj, og deretter igjen fra kl. 17. Spis pommes fritesen med hjemmelaget majones, restaurantens egen tartarsaus eller den vellagde burgeren.

Rett ved shopping- og flanørgaten Kloosterstraat ligger Native, et perfekt stopp for lunsj med sin fargerike og grønnsaksbaserte meny. Fra tirsdag til lørdag serverer de 100 % økologisk mat og kaker som får hvem som helst på diett til å kapitulere med det samme.

For hvite duker i sitt rette miljø skal du besøke restauranten Dôme, en art noveau-bygning fra forrige århundreskifte som nå huser klassisk fransk matkunst. Med stjerne i Michelinguiden kan du vente deg et kjøkken i toppklasse og elegant oppvartning fra kelnere som glir over det vakre mosaikkgulvet.

 

Bo

Flytt inn hos Roxanne på Rosier 10, en unik bed and breakfast med fire rom som alle ligger inntil det store felleskjøkkenet, der det serveres stor frokost på familievis. Hvis dere er flere som reiser sammen og vil klare dere selv, har Roxanne også leiligheter i nærheten.

Det er bare å bestille, skrive ut guiden vår og starte høsten med en weekend på kontinentet!

Bestill reisen og opplev Antwerpen.

 

footer logo
Laget med for deg
CMP