Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Når vinteren kommer søker mange til snø og lange skiturer. Andre syns forandring fryder og drar til strender med milde temperaturer. Og det finnes også de som velger grønn natur for å få ut det beste i seg selv. I Sør-Spania finnes det en plass der man kan nyte alle disse opplevelsene.

 

Andalucia er det ideelle reisemål takket være innbyggernes glade og åpne natur, det milde, behagelige klimaet, den verdenskjente gastronomien – og spesielt det enormt brede turisttilbudet av høy kvalitet som lar deg kombinere de mest varierte landskap og alle typer aktiviteter på svært liten tid og uten å måtte forflytte deg over lange strekninger.

 

centre Pompidou – Malaga

Reisen din begynner i Málaga, en perfekt by å feire julen i. I dens storslagne historiske sentrum kan du gå deg vill blant hundrevis av butikker, barer og restauranter og også nyte mesterverkene til verdenskjente kunstnere i Picasso-muséet, Thyssen-muséet eller på Pompidou-senteret.

 

Svært nære Málaga ligger Granada, som beskytter ett av de vakreste monumentene laget av mennesker: Alhambra reiser seg stor og mektig over gater fylt av magi som innvier deg i arven fra dens arabiske og jødiske fortid. Bak står fjellene i Sierra Nevada – et ekte paradis for deg som er glad i vintersport.

 

Cadiz

Og hvis det du ser etter er sand og hav, er Cádiz og Almería de perfekte destinasjonene for deg. I begge provinser venter kilometervis med strender ved to forskjellige hav.

 

nasjonalparken Doñana

Fortsetter du videre bortover kysten, kommer du til Huelva, en ekte naturskatt der du ikke kan gå glipp av den ville skjønnheten til nasjonalparken Doñana – anerkjent av UNESCO som biosfærereservat. Og heller ikke provinsens etterspurte iberiske skinke, uten tvil en av de beste i verden.

Havet er ett av Andalucias kjennetegn, men vi anbefaler deg på det sterkeste å besøke provinsene i innlandet. Jaén er overlegent verdens viktigste produsent av olivenolje og dens «flytende gull» forener intens smak med påviste helsegevinster. I Jaén finner du også karakteristiske byer som Úbeda og Baeza, med sine mange imponerende monumenter.

Jamon Iberico

Córdoba, på sin side, kan tilby en gammel bydel erklært som verdensarv, og provinsens små landsbyer holder juleånden intakt. Dette er tilfellet med Rute, der du vil bli overrasket av verdens største sjokoladekrybbe og Spanias mest tradisjonelle søtsaker og julelikører.

 

For å sette prikken over i-en, må du ikke glemme å dra innom Sevilla. Andalucias hovedstad vil blende deg med sin arkitektur og dens bydeler fulle av særpreg. Sevilla er et ideelt sted for å prøve de berømte tapasene og andalusiske viner så vel som for å oppleve den pureste lidenskapelige kunst: flamenco.

Andalucia kan tilby en vinter for enhver smak. Hvilken foretrekker du?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP