Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 min lesing

Tyskland. Det er så nær, og på noen områder så likt som her i Norden, men med nesten 83 millioner beboere er det et land med mange fasetter. Storslåtte slott, technoklubber som har åpent tre døgn i strekk og en eventyrpark i skogen med trehytte-hotell. Uansett hva ditt du reiser for, willkommen!

 

Disney-rojalister, se hit!

Hvis ditt bilde av ferie er en blanding av kostymedrama og Disneyslott, vil du stortrives på Neuschwanstein. To timer sør for München, nær grensen til Liechtenstein, troner den gamle boligen til Ludwig II. Den ble åpnet for offentligheten syv uker etter at han døde i 1886. Bare 14 av de 200 planlagte rommene var ferdigstilt, alle rikt dekorert og utsmykket med inspirasjon fra forskjellige operaer av Wagner. I de ubebodde rommene er det i dag en restaurant og en museumsbutikk. Bestill reisen din på forhånd for å unngå kø, for her passerer ca. 1,4 millioner turister i året!

 

Slapp av i Schnoor

Den gamle Hansabyen Bremen er kjent fra skolens historietimer, og den er vel verdt et besøk. En av de mest berømte landemerkene er eselet, hunden, katten og høna, bronsestuen hvor de fire dyrene står på hverandre som en pyramide. Den illustrerer den berømte Grimm-fortellingen om vennene som ble lei av gården og husbonden de bodde sammen med, og reiste til Bremen for å bli gatemusikanter. Her finnes også flere pittoreske områder å bare rusle rundt i, med butikker, kafeer, barer og restauranter. Schlachte Embankment er en strandpromenade ved elva, Schnoor er det snirklete middelalderkvarteret, og Böttcherstraße er Art Deco-gaten med vakre murbygninger. Et perfekt sted for å slappe av og omgås i nydelige miljøer!

 

Nasjonaldrikken  

I et av verdens ledende øl-land skal du ikke bare ta til takke med en vanlig halvliter. Her finnes så mye mer å oppdage. Bli med på en smakstur av håndverksøl på ulike mikrobryggerier rundt omkring i Berlin, med Berlin craft beer experience. Guiden forteller ikke bare om ølet, men du får også et innblikk i Berlins arkitektur, kultur og historie, og hvordan de relaterer seg til øltradisjonen. Vil du lære deg enda mer om prosessen, kan du bli med under en brygging og se steg for steg hvordan ølen vokser frem. Du får smake på ulike ferskøl og nyte brunchen som diskes opp med tyske delikatesser. Vil du kunne skryte av ditt eget hjemmebryggede øl? Bryggeriet kan sende flasker av nettopp det ølet du var med og lage, når det er gjæret klart etter en måned!

 

Bade bade

Baden-Baden, kurbadbyen med vakre gamle badehus har hatt besøk av kjendiser fra romertiden til Obama. Byen nær den franske grensen er vakkert innhyllet i det store Schwarzwaldområdet med et boblebad som hovedattraksjon. Friedrichsbad åpnet i 1877 med tydelige påvirkninger fra romerske bad med vakre kupler og 17 forskjellige stasjoner i et luksuriøst baderituale. Med ulike typer dampbadstulignende rom, bassenger med kildevann i ulike temperaturer og skrubbende behandlinger, vil du gå ut på den andre siden som et nytt menneske. En liten advarsel til de blyge, vi er tross alt i Tyskland og her er det nakenbad som gjelder! Men det er ulike dager hvor det deles opp for menn og kvinner!

 

Alt har en slutt, men pølsa …

I 1947 helte pølsekioskeieren Herta Heuwer noen ulike ingredienser over en pølse. Ingrediensene hadde hun fått av britiske soldater, og lite visste hun da at hun skapte en elsket mattradisjon. I 1951 var suksessen et faktum og Herta tok patent på sausen som solgte pølse som aldri før, nærmere bestemt 10 000 i uken. Hva er hemmeligheten? En currywurst er en varm pølse toppet med ketsjup blandet med Worcestershiresaus og karripulver. Nå er det blitt en institusjon på den tyske gatematscenen. Det finnes hundrevis av pølsesteder som alle har sin egen variant av pølseklassikeren, og en artig kuriositet er at alle borgermesterkandidater i Berlin blir fotografert ved et currywurst-sted.

 

Slott eller hytte?

Rett ved grensen til Polen ligger en eventyrpark midt i skogen som kan oppfylle manges barndomsdrøm, nemlig å få overnatte i en trehytte! Kulturinsel Einsiedel har ni ulike hytter med individuell innredning og historie, ti meter over bakken. Tre av hyttene har også varme hvis du ønsker en hyggelig vinterferie. Det finnes også tresenger, men hyttene er uten vegger og tak. Her sover du under åpen himmel med naturen som selskap. Hele parken er som et utendørsmuseum for folkeslaget Turisedia, som bodde i dette området for 1000 år siden. Et naturfolk og deres kultur, som i dag vises i ulike forestillinger i bygningen, som også er en restaurant med plass til 200 personer. Ønsker du å spille en narr som bor i skogen, er dette stedet for deg!

 

Fest på tysk

Berlin er kjent for mange egenheter og ekstreme karaktertrekk. Et av dem er klubblivet. Det finnes mange skrevne og uskrevne regler for klubbpublikumet, som finnes i alle aldrer og preferanser. Kleskoden er én av dem. Den sies å deles inn i tre kategorier – helsvart minimalisme, sirkusglitter pluss moms, eller bare så lite klær som mulig. Klubben over alle klubber er likevel Berghain med den ukjente dørvakten Sven, hvis preferanse for hvem som får komme inn er like vanskelig å tyde fra gang til gang. Et tips til de som vil komme inn i technopalasset er å ikke komme i en gruppe, ikke skilte med at du er turist, ikke være for oppspilt og definitivt glemme alle planer om å ta selfies. Berghain føler en stolthet i å være en fristad hvor ingen vil risikere å havne i bildet når de danser fra fredag kveld til mandag morgen.

 

Er du klar for en Tysklandsferie med nye opplevelser og varierte inntrykk? Overraskelsene ligger bare to timer unna – auf Wiedersehen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP