Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 min lesing

Nå når sommeren står for døren, fokuserer vi på Middelhavet og et av våre absolutte favorittreisemål, nemlig myteomspunnede og pittoreske Hellas! Det kommer kanskje ikke som en stor overraskelse at omtrent 17 millioner turister besøker Hellas hvert år. Med over 5000 øyer er det åpenbart vanskelig å velge de vakreste, men vi har gjort et forsøk. Her er Hellas’ åtte vakreste øyer!

 

Santorini

Vi starter med en klassiker. Den velkjente vulkanøya Santorini. Hvis du er på jakt etter den perfekte blandingen av hvitkalkede hus, asurblått hav og antikk historie, så har du funnet det rette stedet. Finn kjærligheten i nattelivet, eller nyt solnedgangen med noen du liker. Hvorfor ikke på de svarte, grovkornede sandstrendene i byen Fira.

 • De beste strendene: Red Beach, med navn etter den unike lavafargede sanden, White Beach, Kamari og Perissa.
 • Reiserute: Du kan fly direkte til Santorinis nasjonale flyplass, Thira , eller bestille en billig billett til Atens internasjonale flyplass, Eleftherios Venizelos. Derfra kan du ta ferje til Santorini.

 

Paxi

Paxi er den neste største av de ioniske øyene, og den ligger i nærheten av Korfu. Det er en liten og koselig øy som hittil har vært ganske ukjent. Hit drar du hvis du er på jakt etter ensomhet, ro og late dager i solen på en paradisisk strand. I den viktigste havnen, Gaios, kan du spise fersk fisk og nyte stillheten som senker seg når turistene fra Korfu har reist hjem for kvelden.

 • De beste strendene: Soulanena, Kloni Gouli, Gianna, Kipiadi (bare tilgjengelig til fots eller i båt) og Sterna Bay. Men vi anbefaler å utforske øya og finne dine personlige favoritter.
 • Reiserute: Du kan bare komme deg til øya med båt. Ta ferje eller hurtigbåt fra Kerkyra (Korfu), eller fra byen Igoumenitsa på fastlandet.

 

Mykonos

Mykonos er en velkjent partyøy, men her kan du også koble av. Så fort du stiger iland, får du en deilig feriefølelse. På grunn av dette har Mykonos blitt en av Hellas’ mest besøkte øyer, men til tross for den store populariteten, har ikke øya blitt oppbrukt. Husene er fortsatt små og pittoreske, og de smale gatene er fulle av forhistorisk arkitektur.

 • De beste strendene: Paradise Beach, Elia, Kalafati og Panormos.
 • Reiserute: Det går fly til Mykonos med for eksempel easyJet, Thomson Airways og Vueling til flyplassen Mykonos. Du kan også fly til Aten og ta ferje til øya.

 

Tilos

Dette er øya for den eventyrlystne. Ta en kjøretur opp i fjellene på smale og landlige veier, eller utforsk det rike dyrelivet, som byr på alt fra eksotiske fugler til dvergelefanter. Strendene er stenete og vanskelig tilgjengelige, men roen og stillheten er definitivt verdt turen. Her kan du feriere uforstyrret til og med i høysesongen.

 • De beste strendene: Eristos , Red Beach og San Antonio.
 • Reiserute: Øya har ingen flyplass, men du kan fly til Rhodos og ta båt derfra. Du kan til og med ta båt fra Pireo, Mykonos eller Aten.

 

Ikaria

Ikaria ligger i Egeerhavet omtrent 20 km fra Samos. Øya er oppkalt etter den greske guden Ikaros, som ifølge legenden falt i havet i nærheten av øya på flukt fra Kreta. Skjønnheten finner du først og fremst i den ville og karrige naturen. Her har du mange fantastiske utsiktspunkter og mystiske viker, du kan bade i varme kilder og drømme deg tilbake til antikken ved hjelp av den unike arkitekturen. Dette er sannsynligvis grunnen til at Ikaria har en av jordens eldste befolkninger.

 • De beste strendene: Iero, Agios Giorgi, Therma (varme mineralkilder), Prioni og Kilosirtis.
 • Reiserute: Fly til Aten og ta ferje fra Aegeon Pelagos mot Samos.

 

Skyros

I den vestre delen av Egeerhavet finner du øya Skyros. Det er den største og antakeligvis den meste fredelige øygruppen i Sporadene. Det finnes ikke noe natteliv, men på dagtid kan du utforske den spennende øya fra sykkelsetet, på scooteren eller til fots. Den nordlige delen av øya er kupert og frodig. Her finner du fjellet Olympen, som ifølge legenden var hjemstedet til de viktigste gudene. Den sørlige delen er i motsetning tørrere og mer karrig. Ganske enkelt en kontrast å forelske seg i.

 • De beste strendene: Gyrismata , Atitsa , Palamari og Ahrounes.
 • Reiserute: Det finnes en innenriksrute til Skyros fra Thessaloniki flyplass, som ligger like utenfor Aten. Vi anbefaler ikke å ta ferje, etter som det tar veldig lang tid.

 

Gavdos

Gavdos er Europas sydligste øy med Europas sydligste odde, kalt Tripiti Cape. Det største trekkplasteret er den urørte naturen og alle ivaretatte gamle tradisjoner. Det finnes få overnattingssteder, men et herlig og romantisk alternativ er å leie telt og overnatte på noen av de vakreste strendene i Hellas. Det bor bare omtrent 50 personer på øya, og de fleste av disse er kunstnere som har flyktet fra stress og alle plikter. Til tross for dette er de gjestfrie og ønsker at alle besøkende skal føle seg velkomne.

 • De beste strendene: Agios, Ioannis og Potamos. 80 % er nudiststrender.
 • Reiserute: Du kan ta en to timers tur med båt med reiseselskapet Anandyk fra Kreta.

 

Milos

Den berømte statuen Venus fra Milo ble funnet på øya Milos, og den symboliserer denne praktfulle øya. Nyt det måneaktige og stenete landskapet med kritthvit sand og hele 70 fantastiske strender. Ikke ille om du spør oss. I tillegg kan du med stor sannsynlighet finne ditt perfekte lille yndlingssted. Øya er nemlig merkelig nok så godt som forlatt på sommertid.

 • De beste strendene: Papafragas, Sarakiniko, Pollonia og Papikinou.
 • Reiserute: Det beste alternativet er å ta direktefly til Milos fra Aten med Olympic Airlines. Hvis du ikke har det travelt, kan du ta ferje fra Aten. Turen tar imidlertid ni timer!

 

Er du enig i våre valg? Hvilken gresk øy er din favoritt?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP