Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

At mat og Italia i prinsippet er synonymt, er det vel ingen som nekter for. Høsten i Italia, som de fleste steder, er spesielt lokkende for matglade. Da høstes, plukkes og foredles det i de ulike regionene. Sjokolade, vin, oliven og trøffel – dykk inn i det gastronomiske mekkas høysesong.

 

Trøffel – vanskelig å finne, lett å elske
Den knollformede soppen er kongen i skogen rundt Alba i Piemonte. Ved hjelp av trente hunder eller griser som roter i jorda, får man frem en av verdens mest eksklusive råvarer med en kilopris på ca. 50 000 kroner!

 

Fra 6. oktober til 25. november kan du få med deg både Fiera Internazionale Tartufo Bianco d’Alba, Trøffelfestivalen og markeder. Foruten å kjøpe med deg det hvite gullet hjem, kan du prøve viner, se Italias fremste kokker duellere og selvfølgelig smake på mange andre delikatesser dette området har å tilby.

 

I byen Alba behøver du ikke gå sulten. Dette er stedet på jord med høyest konsentrasjon av Michelin-restauranter. Hvis du virkelig vil bo koselig, kan du bestille deg inn på Agroturismo. Dette er gårder med rom og frokost som ligger rundt i regionen, med koselig hjemlig atmosfære og deilige matopplevelser.

 

Sjokoladekstravaganse
På det 25. året samles sjokoladeelskere fra hele verden på messen Eurochocolate i Perugia. Fra 19. til 28. oktober kan du her finne utallige smaksprøver på sjokolade i alle farger og former, vinsmaking, konkurranser i sjokoladeskulpturer, sjokoladespa og prisutdelinger for beste håndverk.  

Vil du fylle kroppen med noe annet enn foredlede kakaobønner når du er i Perugia, bør du reise til L’officina. Dette var en gang en fabrikk fra 1890-tallet som produserte vekter. Nå er det en restaurant med 450 viner på drikkekartet og en meny som forandres ukentlig. I tillegg kan du her oppleve kunstutstillinger, liveband og live matlaging.

 

Vin og vilt i gatene

Litt lenger nord i Toscana, mellom Firenze og Pisa, ligger Certaldo med matfestivalen Boccaccesca. Festivalen arrangeres på det 20. året og byen inviterer deg opp til kulinarisk dans med spesialiteter fra regionen. Prøv førsteklasses viner som Chianti Classico og Brunello, se når områdets skolebarn utfordrer kokker på kjøkkenet og smak på hare, villsvin og annet vilt som er vanlig i Toscana.

 

Profesjonell nutellaekspert søkes

Hvis du både liker sjokolade og byen Alba etter å ha vært der på Italiareise, har du nå sjansen til å tjene penger på interessen din! Selskaper som blant annet eier Nutella kommer fra Alba, og nå søker de prøvesmakere for å teste nye produkter. Du kan altså få betalt for å spise sjokolade!

 

Ble du litt sulten nå? Mett sulten på Italia i dag og bestill en høstweekend!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP