Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 min lesing

Ingenting vekker reiselysten så mye som nye steder på film og i TV-serier. Suget etter en kafé i Roma, en hesterygg på Island eller turkisblått vann i Middelhavet kan plutselig føles som en livsnødvendighet, og vi har ikke tenkt å stoppe deg. Her er inspirasjon fra noen filmmiljøer som har gitt turismen et realt oppsving!

 

Det store blå – Amorgos

Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor Luc Besson valgte Amorgos som kulisse for filmen «Det store blå». Øya er filmatisk vakker, og Middelhavet tar seg ekstra godt ut med klippekysten som bakgrunn. Men til tross for sitt gode rykte og blendende utseende er Amorgos aldri spesielt overbefolket. Båtreisen fra Aten tar litt over sju timer, og det holder unna de lokale helgeturistene og rastløse øyhopperne. Tilbake blir et litt eldre publikum, turister som liker å vandre, og selvsagt dykkeentusiaster. Et av de største dykkesentrene ligger i Aegiali, og her kan du virkeliggjøre dykkedrømmene dine med fridykk, nattdykk, grottedykk eller vrakdykk.

 

For landkrabber som foretrekker fjellene, finnes det mange turstier med utsikt over horisonten. Veien mellom landsbyene Tholaria og Langada er kjent for sin spektakulære utsikt og er rimelig lettnavigert. Husk vannflaske og hatt, fjellene gir ikke særlig beskyttelse mot solen. De fleste hotellene ligger i havnebyene Aegiali og Katapola, og ytterst på sydspissen finner du den flotteste sandstranden i Kalotaritissa.

 

Game of Thrones – Island

Etter andre sesong av Game of Thrones skjedde det noe dramatisk, i hvert fall hvis vi tar en titt på turiststatistikken for Island. De vakre vinterbildene i den prisbelønte serien førte til en fordobling av antallet besøkende fra 2011, til over en million i 2015. En av de mange turene i seriens fotspor starter i Akureyri, fortsetter over lavaslettene ved Dimmuborgir og går deretter til et favorittsted for mange fans, Grjótagjá, grotten der det blir hett mellom to av karakterene.

 

Om du ikke får nok av villmarken, kan du også bo med naturen som nærmeste nabo. Ion Hotels har hotell både i Reykjavik og midt i nasjonalparken Thingvellir, en time fra hovedstaden. Her kan du bli med på fluefiske, gå over en isbre eller sovne til nordlyset. Hotellet vant nylig en pris i kategorien for bærekraft under Boutique Hotel Awards. Den beste måten å oppleve den islandske naturen på, er imidlertid fra hesteryggen. Eldhestar arrangerer rideturer på lodne islandshester. Benytt anledningen til å føle deg som en ekte Game of Thrones-karakter der du tølter mellom fjellene. Rideturen kan også kombineres med en dukkert i de varme kildene i Reykjadalur. Nærmere naturen kommer du ikke.

 

Vicky Cristina Barcelona – Barcelona

I Woody Allens suksessfilm «Vicky Cristina Barcelona» befinner to amerikanske jenter seg i den forførende katalanske byen. De promenerer i de bohemaktige smugene i El Born og besøker Gaudis storslåtte katedral La Sagrada Familia. Karakterene i filmen bodde riktignok ikke på hotell, men hvis du vil gjøre det, anbefaler vi Casa Bonay, et nytt og relativt lite designhotell i det populære L’Eixample-distriktet. Med flott takterrasse, god kaffe i espressobaren og en herlig frokostmeny er risikoen stor for at du aldri vil forlate hotellet. Men gjør det, og gå noen kvartaler oppover til Bar Mut, en liten og pittoresk bar der dagens meny leveres muntlig av servitøren.

Vil du spise i et livligere miljø, er den store mathallen La Boqueria åpen fra morgen til kveld, med tapasbarer og fiske-, kjøtt- og grønnsaksutsalg. Når du har spist, kan du rusle ned til stranden i bydelen Barceloneta, med over en kilometer lang strand med sandvolleyball og badevakter. Underholdning for enhver smak, med andre ord. Avslutt dagen på Collage Cocktail Bar, der propre bartendere med bukseseler blander tiki-drinker i brennende hodeskaller. Det var kanskje det jentene i Woody Allens film gjorde før de satte seg på flyet med en fremmed som plukket dem opp på en restaurant?!

 

La Dolce Vita – Roma

Har du noensinne levd før du har stått leende i en svart kjole i Fontana di Trevi? Det er nok bare Anita Ekberg som kan svare på det, men uansett om du har lyst til å bade med klærne på eller ikke, har Roma mye å by på. Sjekk inn på boutiquehotellet G-Rough noen kvartaler fra Piazza Navona. Den historiske bygningen fra 1800-tallet er bevart og integrert i den moderne romdesignen. Baren i lobbyen ser ut som en moderne vinbar, der det serveres vin fra små italienske produsenter som sies å by på en annerledes opplevelse. Hotellet, som ønsker å profilere seg som ukonvensjonelt, tilbyr også opplevelser som guidede turer i katakombene eller mulighet til å være designer for en dag og få med seg noe hjem «Made in Italy».
 

Vil du holde deg til de tradisjonelle italienske fornøyelsene, er mat og drikke alltid et sikkert kort. Gelateria dei Gracchi er en av byens mange iskrembarer med godt renommé. Smakene varierer avhengig av sesong, men et eksperttips er å sjekke hva de har lite igjen av – det er som oftest de beste sortene. En annen måte å ta seg frem på med god appetitt og slunken lommebok, er å gå på aperitivo. Manger barer varter opp med en liten buffé av småretter på bardisken sent på ettermiddagen. Kjøp et glass vin, så kan du plukke litt å tygge på. Når du har drukket opp vinen, går du til en annen bar og neste buffé. Et sted som er verdt å prøve, er matbloggen Green Kitchen Stories’ favoritt Freni e Frizioni i Trastevere, med utsikt over Tiber. Etter noen glass der trenger du kanskje ikke å svømme med klærne på for å oppleve La Dolce Vita?!

footer logo
Laget med for deg
CMP