Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Kom deg ut i Europa og nyt høstens fargeskala på små kanaler, i høye fjell, frodige hager eller overgrodde hytter på landet. Vi gir deg listen over syv vakre steder som er ekstra vakre på høsten!

 

Amsterdam

De pittoreske kanalene som er fylt med husbåter blir enda koseligere i høstfarger. Se Amsterdam fra vannet i en gammel klassisk trekanalbåt, som dessuten går på strøm. Gli stille bortover og nyt en drink i høstsolen!

 

Giverny

Monets hus og hage ligger i Giverny, ca. en time fra Paris med tog. En høstpromenade i det grønne gir en umiddelbar forklaring på den store kunsterens inspirasjon og motivasjon, noe som ble hans livsverk. Hagen holder åpent til 1. november, og når sommerens turistinnrykk er avsluttet, er det også roligere, grønnere og mer fargerikt på høsten.

 

Plitvice Lakes

Plitvice Lakes har vært nasjonalpark i Nord-Kroatia siden 1949 og 30 år senere ble det satt på UNESCOs verdensarvliste. På 300 kvadratkilometer ligger 16 innsjøer som går sammen med fosser og bekker. Du kan få guidede turer rundt innsjøene på tre kilometer til raske to mil. Her finnes også restauranter, kafeer og hoteller for de som vil vandre fritt og nyte den friske høstluften.

 

Granada

Midt i det frodige Andalusia ligger Granada og palasset Alhambra, som er deres stolthet. Nyt den makeløse arkitekturen og hagen svøpt inn i høstens farger. Pass på å kjøpe inngangsbilletter til Alhambra på forhånd, så du kan bruke mer tid i Granadas koselige smug og mindre tid i køen!

 

Comosjøen
Comosjøen er en av verdens vakreste steder uansett årstid, men å se trekronene i flere farger speile seg i vannet; det er noe helt ekstra. Hva med å vandre i naturen, eller leve filmstjernelivet på noen av terrassene på hoteller langs strandkanten? Eller hvorfor ikke både og, på Villa Serbelloni fra 1850. Her har både Churchill och Clark Gable beundret utsikten!

 

Snowdonia i Nord-Wales

På bredden av Conwey-elven som strømmer gjennom Nord-Wales, ligger et lite hus som vi ikke engang vil prøve å uttale navnet på, Tu Hwnt i’r Bont. Det ble bygd på 1480-tallet som rådhus, men i dag er det en tesalong for de som vil få hjemmekoselig atmosfære og en smak av ekte britisk ettermiddagstradisjon. Huset er omslynget av eføy, og synes på lang avstand i høstfarger!

 

Kirkjufell

Kirkufjell er det 463 meter høye bildeskjønne fjellet på Islands vestkyst, som har blitt TV-kjendis gjennom Game of Thrones. Uansett om du bare har med mobiltelefonen din, eller hele artilleriet av kameraer med zoom og stativ, kan du bruke hele dagen til å forevige fjellet og de vakre fossene fra alle vinkler. Mellom september og april er det dessuten stor sjanse til å se nordlys, og vil du ta deg opp i fjellet er det selvfølgelig også mulig, men å ha med en guide anbefales på det sterkeste!

 

Er du klar for å møte høsten med hele paletten? Bestill din fargesprakende reise nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP