Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min lesing

Halloween nærmer seg og brer seg utover landet med kalde grøss. Skumle landsbyer, spøkelseshus og steder preget av uforklarlige hendelser som får det til å gå kaldt nedover ryggen på de fleste, er bare noe av det som venter. Det finnes mange steder rundt om i verden som fremkaller gåsehud og skrekk. Du tror kanskje alt bare er oppspinn, men tenk om noen av historiene er sanne! La deg skremme av noen av de skumleste stedene i verden, hvis du våger…

 

Isla de las Munecas – Dukkenes øy

isla de munecas

Har du noen gang vurdert å reise til Mexico City? Da er det bra å kjenne til den følgende historien før du reiser. Like sør for byen ligger den lille øya «Dukkenes øy», med en tragisk historie i bagasjen. Legenden sier at en liten jente druknet i en elv under mystiske omstendigheter, og at sjelen hennes etterpå tok bolig i dukkene på øya. Lokalbefolkningen forteller at de har sett dukkene bevege på hodene, åpne øynene og at de har vært vitne til at de til og med har visket til hverandre.

isla de munecas

Hvis du ikke fester lit til legenden finnes det en mer troverdig historie om hva som egentlig hendte. Jenta skal ha druknet i elven og en vaktmester på øya forsøkte desperat å redde henne. En stund etter den tragiske ulykken fant mannen en flytende dukke i elva, en dukke som sannsynligvis tilhørte den døde jenta. For å vise respekt for jenta hengte han dukken opp i et tre. I tiden etterpå fortsatte mannen med å henge opp enda dukker i trærne for å forsøke å blidgjøre åndene som han følte han ble hjemsøkt av i lang tid etter ulykken. Han følte det som om en usynlig, ond kraft hadde tatt kontroll over han, og etter 50 år med samme ritual om og om igjen ble mannen funnet død.

Det som gjør historien ubehagelig er at han ble funnet på samme sted og på samme måte som jenta han ikke klarte å redde 50 år tidligere. Spørsmålet er om du virkelig tør å reise hit og se stedet med egne øyne … og hvilken historie du velger å tro på?

 

The Stanley Hotel

the stanley hotel

Synes du det er vanskelig å velge hotell? Du bør kanskje tenke deg om en ekstra gang før du bestiller rom på dette hotellet. Ryktet sier nemlig at the Stanley Hotel i Colorado, USA, er hjemsøkt. Både gjester og ansatte har fortalt hårreisende historier om hva som foregår på hotellet. De har hørt folk som danser i ballsalen på hotellet, noen som har sittet og spilt musikk ved et av pianoene og sett gjenstander flytte seg i rommene. Ingen har klart å finne logiske forklaringer til de mystiske hendelsene. Enkelte påstår at det er den første hotellsjefen, Freelan Stanley, og kona hans, som fortsatt hjemsøker hotellet. Kona til Freelan var pianist og folk tror det er nettopp derfor de kan høre vag lyd av et spillende piano. Eksperter på paranormal aktivitet har besøkt hotellet for å forsøke å finne ut av hva det er som hender, men ingen finner noen god forklaring. Ville du våget å bo en natt i det hjemsøkte huset?

 

Pluckley Village

pluckly village

Hvorfor ikke reise til Englands mest hjemsøkte landsby på Halloween? Her skal det tydeligvis finnes nok av spøkelser. Det er et spennende reisemål for alle som er interessert i ånder og andre paranormale fenomener. Spøkelseshistoriene florere og mange spøkelser har fått navn. En kvinne som ved et uhell satte fyr på huset sitt og brant inne er en av de som hjemsøker landsbyen. Det mest populære spøkelset er den gråtende mannen, som skal ha vært veldig ulykkelig da han døde. Hva som er sant og ikke, er det ingen som vet, men mange valfarter hit på Halloween. Våger du å besøke den spøkelsestette landsbyen etter dette?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP