Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote og Tenerife er øyene vi som oftest forbinder med Kanariøyene. Hit har nordmenn reist for å bo på all inclusive-hoteller og nyte sydligere breddegrader helt siden charter ble et begrep. Kanariøyene er imidlertid mye mer enn charter og all inclusive – her finner du også øyer du kanskje aldri har hørt om. Øyer som ble oppdaget for lenge siden, men som ennå ikke er overbefolket av turister.

 

La oss presentere Kanariøyenes skjulte perler: La Gomera, La Palma og El Hierro.

 

La Gomera

La Gomera

La Gomera er den nest minste av Kanariøyene og forbindes gjerne med fantastisk natur og golf. Den vakre øya består av fjell, dype raviner og magiske skoger. Her finner du hyggelige små landsbyer og grønne daler med terrasseavlinger som klatrer langs fjellsidene, der øyas lokalbefolkning og bønder dyrker vindruer, tomater og bananer.

 

La Gomera spilte en svært sentral rolle på Columbus’ tid. Det var fra øyas hovedstad San Sebastian den store oppdagelsesreisende i 1492 la ut på reisen som skulle endre verdenskartet for alltid. Det er derfor litt rart at øya ikke er mer kjent enn den er i dag, og at den holder en såpass lav profil som den gjør. La Gomera er det perfekte reisemålet for deg som helst holder deg unna turistfeller og fullpakkede strender, men som gjerne nyter naturen, havet, golfen og den spesielle oppdagerånden som hviler i luften. På La Gomera finner du alt, utenom alle.

 

Du tar deg til øya med ferge fra havnen i Los Cristianos på Tenerife eller via en kort flytur fra Tenerifes flyplass Norte.

 

La Palma

Denne høye og vakre øya anses av mange som Kanariøyenes vakreste, kanskje fordi øya er en av verdens bratteste, med blomsterfylte balkonger og kolonialistisk arkitektur kombinert med grønne skoger og turkisblått hav. La Palma lokker til seg fotografer fra hele verden. I hovedstaden Santa Cruz, som også kalles Lille Havana, råder det en herlig latinamerikansk stemning som det er vanskelig ikke å like.

 

På La Palmas høyeste punkt finner du også en av verdens beste steder for stjernekikking:
observatoriet Roque de los Muchachos, som formidler informasjon fra fjerne galakser. Besøker du La Palma, er det nesten obligatorisk å ta seg opp til øyas høyeste punkt for å se på stjernene. Utenom det er det ikke så mye du må gjøre, annet enn å ta deg rundt i ro og fred og nyte fargerike Santa Cruz og den nesten alltid like fantastiske utsikten som øya har å by på.

 

Du kommer lettest til øya med innenriksfly fra Tenerife.

 

El Hierro

El Hierro

El Hierro er den minste, mest fjerntliggende og minst turistbefolkede av Kanariøyene. Øya har en fascinerende historie som gir deg en følelse av å befinne deg ved verdens ende. El Hierro er øya som før Greenwich var punktet for nullmeridianen. De ikoniske einertrærne som vokser langs klippene, gjør følelsen enda mer påtakelig.

 

Det er ikke bare einertrærne som blomster på El Hierro, også det marine livet trives her. Øya har en egen nautisk stemning og er en av Kanariøyenes absolutt mest populære steder for dykking. For deg som liker fotturer under gode forhold og på et godt underlag, er El Hierro stedet. Her finner du Kanariøyenes best merkede turløyper – og de er nesten folketomme.

 

Du kommer deg til El Hierro med ferge fra havnen i Los Cristianos på Tenerife, eller du kan ta fly fra Tenerife eller Gran Canaria.

 

Nå er du klar til å oppdage Kanariøyene du ikke visste fantes!

footer logo
Laget med for deg
CMP