Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Wien – klassiske storheter, vals, slående arkitektur og Donau som renner gjennom hele herligheten. Den østeriske hovedstaden rommer også litt frekkere arkitektur, gatekunst og selvfølgelig – vin!

 

Kjenn deg som hjemme

Våkne opp hos Tomas og Angela. På hotellet Schreiners Essen und Wohnen kjennes det nettopp slik, som å bo på gjesterommet hos gode venner. Spis frokost i den koselige hagen der paret dyrker urter og grønnsaker til restauranten, eller inne ved peisen i de kjølige månedene av året. Etter en dag på byen kan du krype inn i badstuen også. Kort sagt; her vil du føle deg som hjemme.

 

Musée-maxa

Men vi skal jo ikke bli hjemme. Hotellet ligger i bydelen Neubau, som er kjent for kultur og mange koselige butikker. Liker du vintage og gjenbruk finner du både steder med utvalgte finere merker, og butikker med sjeldne, unike ting. I Neubau ligger også museumskvartalet, et 60 000 kvadratmeter stort område med museer for moderne kunst, arkitektur, mote, musikk og mye annet. Her kan du bruke hele dagen, eller komme og gå under ferien. Kvartalet ligger midt i Wien.  

 

Tid for påfyll

Det er tid for kaffe, og da snakker vi ikke om en pappkopp i farta. I Wien sitter man ned og drikker, i hvert fall ifølge den gamle skolen. Café Prückel er et av kaffehusene hvor tiden har stått stille siden 1904, med servitører med sløyfe og en gedigen meny av bakverk. Flere kvelder i uken er det også livemusikk på stedet, og det går an å både spise en skikkelig frokost her, få seg litt småvarmt eller ta seg en øl.

 

Gratis bysykkel

Kanskje sykle videre? I Wien kan du som i mange andre byer låne bysykkel. De første timene er det i tillegg gratis, og etter det er det svært rimelig å sykle videre. Finn nærmeste sykkelstativ og heng på!

 

En pause fra byen – midt i byen

Sykle bort fra gatene og trafikken og ta en pause i Wiens egen oase, midt i Donau, på øya Donauinsel. Gjennom sommerhalvåret er det populært for bading generelt og trampoliner spesielt. Her kan du velge mellom 40 trampoliner på verdens største flytende trampolinepark. Er du sport kan du prøve klatring, skatepark og vannski. Hele øya er i seg selv et utmerket sted for å nyte parklivet og en pikning, og i løpet av sommeren arrangeres flere festivaler her.

 

Bli mett på marked

Hvis mat, i kombinasjon med shopping, er din favorittaktivitet kan du varme opp ordentlig på Naschmarkt. Her finner du mat fra alle verdenshjørner; råvarer, delikatesser, gatemat og restauranter. På lørdager bryter det også ut et stort vintage- og loppemarked.

 

Lokalt dyrket og drikkbart

Vin kan du selvfølgelig også drikke på markedet. Pass på å også besøke en av vingårdene som omslutter byen. Ta en tur mellom vinrankene, og på høsten under innhøstingen kan du også få guidede omvisninger blant de ulike druesortene og prøvesmaking. Avslutt turen på en kro på en av gårdene. Dette er lokalprodusert!

 

Oppsummer ferien

Psykoanalysens far levde og jobbet i Wien frem til 1938 da han ble tvunget til eksil i England. Huset han bodde og hadde praksis i, er nå blitt et museum, som senere er bygd på blant annet med hjelp av hans yngste datter Anna. Et bibliotek med signerte kopier av hans første verk, unikt filmmateriale og saler for seminarer er tilgjengelig for de som er frelst på Freud. Spørsmålet er, hvor mange divaner kan man finne her?!

 

Lyst på litt vin og psykoanalyse? Bestill en weekend i Wien nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP