Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 min lesing

Så fort temperaturen synker under badevær, begynner vi å lengte til skisesongen. For deg som ikke orker å vente på bedre føre i Norge – reis sørover! I de europeiske alpene får du både førsteklasses skikjøring, god mat og afterski uten smurfehits! Her lister vi opp de 7 beste toppene for ski og daler for heng.

 

St. Anton

I hjertet av Arlberg-regionen ligger den gamle verdensmesterskapsarenaen St. Anton, med muligheter for både erfarne og nybegynnere. Den historiske byen er lett tilgjengelig med tre internasjonale flyplasser innen to timers radius og med togstasjon midt i byen.

 

Sjekk inn: på Bergschlössl. Forsvinn i en håndmålt allmuedrøm som hadde gjort Carl Larsson lykkelig helt inn i sjelen. Frokostbuffeen er forberedt for ekte sportsentusiaster, og mosaikkstuen venter på deg når du er klar for dagen

 

Sjekk ut: En sledetur med hest. God, gammeldags romantikk under skinnfellen. Opplev dalen fra sleden bak pulserende hester. Kan det bli koseligere enn det!?

 

Courchevel

Hvis du vil kombinere sportsferien med shopping og kjendisspotting, er det franske luksusskistedet Chourchevel ditt sted på jorden. Oppvarmede fortauer, ni 5-stjerners hoteller og over 100 eksklusive butikker holder besøkende og kredittkort i sving. Og ski? Chourchevel hevder å ha verdens største integrerte skisystem med 58 heiser og nedfarter i tre forskjellige daler!

 

Sjekk inn: Les Arielles ser ut som et eventyrslott, og du føler deg som en prins eller prinsesse når du bor der. I tillegg til tre restauranter, hammam og rom og suiter, finnes også en leilighet på 550 kvadratmeter hvis det kunne friste!

 

Sjekk ut: Restaurang Bfire hvor kokken Mauro Colagreco lager all mat over åpen ild, og vil garantert servere noe annet enn det som serveres på afterskien.

 

Zermatt

Ved Alpenes høyeste topp finner du Zermatt, med et stort skisystem som strekker seg 3800 meter over havet. Her finner du også Sveits mest fotograferte fjell, Matterhorn, som står som en tann opp fra fjellkjeden. Det har til og med fått sitt eget museum i landsbyen. Pass på å ta turen innom når du tar pause fra en av de 73 heisene du kan velge mellom i skisystemet.

 

Sjekk inn: Unique Hotel Post er som en moderne tolkning av kjellerstue; koselig – men i rett tiår. Noen av rommene har utsikt over fjellet Matterhorn. Hvis du ber om det, kan du bli så heldig at du får se ut over toppen fra sengen.

 

Sjekk ut: Hvis du er av de som synes sigarduft kan gi litt herlig stemning foran peisen, er Smokers lounge på Hotel Zermatterhoff stedet for deg. Synk ned i en myk lenestol og mesk deg i brandy- og whiskeytilbudet etter en dag i fjellet.

 

Cortina

Bare to timer fra Venezia ligger den 1000 år gamle kjendisfavoritten Cortina. Med sin luksuriøse, men avslappede atmosfære, er kjendiser gjerne samlet her for å skinne sammen med de 140 bakkene. Her er det også over 8 mil lange skiløyper å gli gjennom, før du kan hvile føttene ved en knitrende peis og fylle på med pasta.

 

Sjekk inn: Bo midt i bakken med utsikt fra sengen over de opplyste løypene. Beveg deg mellom spaavdelingen, baren og rommet. Hyggefaktoren her er akkurat som hos en stor italiensk familie.

 

Sjekk ut: Den vedfyrte badestampen midt i bakkene. Her kan du hvile trøtte muskler mens du nyter et glass champagne, med utsikt over bakken.

Val d’Isère

Den franske klassikeren Val D’aisaire er en favoritt for den erfarne skiløperen. Vegg i vegg med Italia finner du et variert og lettnavigert system med over 6 mil bakker og skiller seg ut som favoritt for den erfarne skiløperen. Bare veggen til Italia er et variert og lettnavigert system med over 6 mil bakker og off-pist.

 

Sjekk inn: Auberge Saint Hubert er en drøm for slitne skikjørere. Gli inn til afterski-te som står klar hver ettermiddag. Et besøk i badstuen før middag gjør deg til et nytt menneske!

 

Sjekk ut: La Fruitiere, restauranten på hotellet La Folie Douce, som gir en følelse av fransk trolldom med melkekasser og trebjelker i taket. Du MÅ spare plass til ostetilbudet mot slutten av måltidet – du er tross alt i Frankrike.

 

Sölden

En av Østerikes beste skisteder hvor du kjører på isbreene Rettenbach og Tiefenbach. Sölden kan også stolt feire å ha verdensledende gondolheiser som kan transportere 4500 mennesker i timen opp til toppen!

 

Sjekk inn: Gasthof Zwieselstein gir deg den fullkomne tyrolske opplevelsen og følelsen av å ha kommet hjem til mor. Tremøbler, solid frokost og avslapningsområde med badstue – velkommen hjem!

 

Sjekk ut: Söldens stolthet, Restaurant Ice Q er i James Bond-huset, som du kan se i filmen Specter. Bygningen, med en glassfasade på 900 kvadratmeter, ligger på Gaislachkogl 3000 meter over havet. Ta deg dit, med eller uten ski på beina, og prøv den eksklusive middagsrestauranten eller den litt enklere bistroen.

 

St. Moritz

Hvis du har lett lenge etter den litt ekstra utfordrende skikjøringen, har du kommet rett. I St. Moritz finner du den velkjente Piz Nair-veggen. Et 100 % fall som resulterer i akselerasjon 0-130 km/t på 7 sekunder. Men hvis du vil øke hastigheten i et litt roligere tempo, finnes 87 andre bakker du kan prøve ut. Eller hva med litt snø-yoga, for deg som virkelig vil ta det litt piano i fjellet!

 

Sjekk inn: Hotel Waldhaus am See ligger en knapp kilometer unna, og er verdt turen for å kunne nyte panoromautsikt over innsjøen og fjellet. Her finner du også verdens største whiskeybar (2500 varianter!) og en gratis minibuss som tar deg til og fra bakken!

 

Sjekk ut: Restaurang Engiadina Infall – rösti, raclette, ostefondue, trenger vi si mer?

 

Er du klar til å trekke på ullundertøyet og skibrillene? Bestill vinterferien og begynn å lade opp til skisesongen allerede nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP