Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min lesing

Høsten har jo noe hjemsøkt knyttet til seg, Halloween, Alle helgens dag og lite koselig vær. Hva med å reise på ferie, og la deg skremme på veien?! Her lister vi opp de syv mest skremmende stedene i Europa. Hold reisefølget i hånden og opplev noe nytt!

 

Hjemsøkt av bortglemte barn

Det er jo noe skummelt med barn og barnehjem. Miranda Castle ligger på landsbygda i Celles i nordvest i Belgia. Frem til 1990 var bygningen, som ser ut som et mindre slott, et barnehjem. Siden det, er huset forlatt og sakte men sikkert forfalt. Et lynnedslag i taket har påskyndet prosessen kraftig, og de få som har turt å ta turen dit rapporterer om skumle rom med ødelagte leker og dukker på gulvet. Er du ute etter den perfekte kulissen for en skrekkfilm, eller bare vil ha følelsen av å virkelig leve – reis til Belgia!

 

Her skal du ikke ta en høneblund

Zvíkov-slottet fra 1200-tallet ligger ensomt på en halvøy i Zvíkovské Podhradí i Tsjekkia og har en lang tradisjon for overnaturlige historier. Det er først og fremst vitnesbyrd om hendelser i det store tårnet, kameraer som har sluttet å fungere, lys som tennes og slukkes og til og med dyr som oppfører seg merkelig. En annen legende som har levd lenge forteller at den som sover en natt i slottet, vil dø innen ett år. Kanskje det er derfor de ikke har startet noen større hotellvirksomhet på stedet …

 

Tarot-brønnen i Portugal

Quinta da Regaleira ligger i sørvestlige Portugal, og er en fascinerende bygning som er på UNESCOs liste over bygninger med «fremragende universell verdi». Bygget er fra 1800-tallet og er i dag en av Portugals mest populære turistmål og samtidig et mystisk mysterium. Her finner du et vakkert opplyst gotisk kapell med tårn og groteske statuer. Fortsett til parken med mystiske symbolske monumenter forbundet med alkymi og frimureri og deretter til det kompliserte systemet med grotter, tunneler og rislende kilder. Myten sier at de underjordiske tunnelene ikke har noe å gjøre med vannforsyningen i byen, men er knyttet til ritualer rundt tarot og spådom.

 

Grav-kos i Paris

Paris, verdens mest romantiske by, eller? Under overflaten finner du helt andre ting enn champagne og vandringer langs Seine i solnedgangene. De mørke hemmelighetene finner i 14. arrondissement. Hemmelige tunneler finnes under store deler av byen, men det er her nedenfor den luxembourgske hagen hvor nedgangen til det som i dag kalles katekombene ligger. På slutten av det 1700-tallet herjet en sykdom på byens kirkegårder, hvor man besluttet å grave opp kroppene og legge dem her under jord i stedet. I dag kan du gå guidede turer her og høre og se historiene. Imidlertid finnes det en advarsel på nettsiden, alle vesker søkes gjennom på vegen ut. De har som har stjålet med seg noe derfra må bøte for det. Ja, den risikoen er jo … overhengende!

 

Ritualer i Roma

Det ser ut til å være et kjennetegn på romantiske byer. De skjuler også noen mørke hemmeligheter. I likhet med Paris, har Roma et koselig pastaspisende image som man raskt kan slå hull på i Santa Maria-krypten. Kjellerrommet ligger i forbindelse med den store Santa Maria-katedralen og ble etablert på 1600-tallet av munker som flyttet inn i kirken og tok med seg sine døde. Man kan stille seg spørsmål rundt at de senere satte de inn i taket og veggene. Flere titusener skjelettdeler med inngraveringen «Hva du er, hva vi en gang var, hva vi nå en gang skal bli» i taket. En oppløftende pause fra alt det koselige ved å ha ferie, uendelig fascinerende, uendelig skummelt!

 

En natt i cellen

Du som alltid har lurt på hvordan stemningen var i et militærfengsel under Sovjettiden, du har funnet stedet. I byen Liepaja i Latvia ligger Karostafengelset, et museum som også tilbyr overnatting i de gamle cellene. Guidene i militæruniform bidrar til marerittopplevelsen, og hvis du vil utfordre klaustrofobi og frykten for mørket, kan du gå inn i den svarte cellen hvor fanger bodde i totalt mørke. Ta en tur til avrettingsplassen ute på gården, før det er natti natti i køyen. Drøm søtt!

 

Sykepleie i gode gamle dager

Har du hatt gnisninger med det moderne helsevesenet i det siste? Vi foreslår et besøk til det gamle operasjonsmuseet i St. Thomas kirke i London, for å få litt perspektiv. Her får du et innblikk i hvordan operasjoner og behandlinger foregikk fra antikken frem til 1800-tallet, før det eksisterte narkose eller noen direkte hygieneritualer. Sjekk ut legeinstrumentene som ble brukt, hør historier om blodigler og andre lærer og metoder som legene trodde steinhardt på. Museet har åpent hver dag og ligger på loftet i St. Thomas kirken, nær London Bridge på sørstranden.

 

Ja, det var vel ikke så farlig? Bestill en nervepirrende ferie allerede i dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP