Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Si Málaga, og mange ser for seg en pittoresk liten fiskelandsby på den spanske solkysten. Pittoresk, ja, men Málaga er faktisk Spanias sjette største by. Den har en strand, men kan by på så mye mer, som enhver storby. Over 30 museer, hoteller med bassengterrasser på taket og masse god mat. Bland det med gubbene på benken ved fiskehavnen, så har du det beste av Spania, fire timer unna!

 

malaga city

 

Bo

room mate valeria malaga

Sjekk inn standsmessig nær havnen på Molina Lario, kanskje mest for å få tilgang til takterrassene med basseng og utsikt over havet. Dette er et ganske klassisk 4-stjerners hotell med en hyggelig bakgård der du spiser god frokost.

Room Mate Valeria er alt annet enn klassisk. Det er et boutiquehotell som har satset på farger og striper. Det er som å gå omkring i en herrepyjamas – en flott en! Hotellet har også en populær restaurant. Det kan være lurt å bestille bord i forveien, for her står Málagas hippe i kø for den japanske-middelhavske crossover-maten. Også Room Mate Valeria har takterrasse med solsenger og et lite basseng der du kan ta en rask dukkert.

 

patio 19 malaga

Hvis du vil bo enda mer eksentrisk, er Patio 19 i gamlebyen som å ta steget inn i en Almodóvar-film. Hotellet er utsmykket med gamle flamencokjoler, blomster og blonder, masse farge på veggene og rutete steingulv. Enklere standard, men garantert en morsom opplevelse for 40 euro per natt i en vakker del av byen.

 

Gjøre

centre pompidou malaga

Når du har installert deg, er det på tide med litt kultur, noe denne byen har rikelig av. Av de over 30 museene som finnes her, er Pompidou-senteret i Málaga det nyeste. Paris’ velkjente Pompidou-senter har åpnet sin første filial utenfor Frankrike her, og den fargerike glasskuben som utgjør inngangspartiet, er alene verdt et besøk. Inne finner du permanente og midlertidige utstillinger med moderne kunst, verksted for barn og en restaurant med lunsjmeny og kaffe.

 

picasso malaga

Picasso-museet, byens stolthet, er et must, med over 200 skulpturer, skisser og andre verk av kunstneren med stor P. Museet kan også by på små konserter, poesikvelder og annen kultur. Se programmet på nettstedet deres. Her finnes naturligvis også en kafé med en trivelig terrasse med kubistiske innslag.

 

Spise og drikke

el cabra malaga

Hvis du foretrekker å spise og drikke kulturelle inntrykk, er en tur med Spain Food Sherpas tingen. En fire timer lang tur på markeder, tapasbarer og delikatessebutikker der du smaker deg gjennom byen. Guidene snakker engelsk og garanterer at ingen går sultne hjem.

For en mer stillesittende matopplevelse er El CabraPedregalejo-stranden et godt valg. En havnerestaurant som ikke ser all verdens ut, men som får det absolutt beste ut av dagens fangst. Foran terrassen står en gammel eike som er gjort om til grill på en så kreativ måte at en hipster skulle bli misunnelig. Båten er fylt med sand, og ved den åpne ilden stikker de ned spyd og griller spesialiteten espeto de sardinas. Nyt dem blant de lokale familiene som inntar restauranten med tre generasjoner ved samme bord.

 

Har du fått nok inspirasjon til å bli ett med Málaga, sier vi bara buen viaje!

Bestill fly til Málaga nå.

 

footer logo
Laget med for deg
CMP