Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Det finnes ikke mange steder i verden som kombinerer storbyfølelse, hovedstadsholdning og en avslappet café-con-leche-stil like bra som Madrid. Madrid har alt fra kultur, natur og uteliv til mat og vin i den absolutte verdensklassen. Derfor gir vi deg ni tips for å få ballen til å rulle før parferien:

 

1. Stress ned på Hammam Al Ándalus

Legg deg på et varmt steinbord og bli såpet skikkelig inn før du skrubbes med en kessa-hanske og masseres i søvn med eteriske oljer. Dette arabiske badet kommer ikke til å skuffe deg.


2. Se en forestilling på Teatro Real

teatro real

@teatro_real, Instagram

Husk å planlegge en date på et av Europas beste teatre. El Real (det kongelige teatret) har plass til 1746 tilskuere, og her settes det opp strålende teaterproduksjoner samt forestillinger med internasjonale stjerner innen sang, dans og annen scenekunst.

 

3. Beundre solnedgangen fra Templo de Debod

Dette egyptiske tempelet fra år 100 f.Kr. ble truet av byggingen av Aswandemningene, og det ble derfor flyttet til Parque del Oeste i Madrid i 1972. Ikke bare er det Spanias eneste monument i sitt slag, det er også et uslåelig sted å se solnedgangen fra.


4. Prøv Churros con Chocolate på Chocolateria Valor

Kan du tenke deg en bedre start på dagen enn å dyppe lange bakverk i en deilig, tykk sjokoladesaus? Lokalbefolkningen gjør det helst etter en lang natt ute på byen, men det er minst like godt når man har sovet ut.


5. Spis en romantisk middag med flamenco på Casa Patas

De fleste steder har enten god mat eller god flamenco, og det er uvanlig å finne begge deler på samme sted. Her kan du imidlertid nyte klassisk spansk kokekunst i en intim retroatmosfære mens du ser på flamenco i verdensklasse.


6. Nyt utsikten fra Círculo de Bellas Artes

Denne kulturinstitusjonen byr på aktiviteter innen blant annet visuell kunst, film, poesi, scenekunst, musikk, litteratur, vitenskap og filosofi. Den karakteristiske bygningen er fra 1926 og har kanskje byens beste utsikt.


7. Bli gourmet på El Vagon de Beni

Vagon de Beni

@comas_one, Instagram

Her serveres tradisjonelle spanske retter med en moderne vri i en jernbanevogn fra 50-tallet. De intime omgivelsene passer ekstra godt for par som gjerne vil være nær hverandre hele tiden.

 

8. Se en film på Cine Doré

Cine Doré madrid

@josikodusamba, Instagram

Liker du filmene til Pedro Almodóvar, kjenner du kanskje igjen denne vakre gamle kinoen. Ekte filmelskere vil sette pris på klassikerne fra hele verden og de eksperimentelle filmene som vises her. Dessuten er det vanskelig å få mer underholdning for pengene i Madrid – billettene koster bare 2,5 euro stykket.

 

9. Rusle gjennom Parque de El Capricho

Denne drømmeaktige parken ble anlagt av hertuginne María Josefa de la Soledad Alonso Pimentel i 1784. Målet hennes? Å la kunstnere, gartnere og designere skape et naturlig paradis. Vi vil si at hun lyktes.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP