Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Påsken er riktignok et stykke unna, men det gjelder å være tidlig ute for å kunne feire på visse steder i verden. Her får du tips om to helt forskjellige påskeopplevelser, med litt spesielle hatter som fellesnevner!

 

Tradisjon og religion i Roma

Påsken er en av de mest besøkte høytidene i Roma. Katolikker fra hele verden valfarter hit for å se prosesjonen med Paven og høre ham tale første påskedag. Men selv for deg som ikke er troende katolikk, er det en fascinerende opplevelse. Pass på å bestille reise, hotell og restauranter i god tid, for i påsken er det trangt om saligheten i Roma!

Den store prosesjonen ved Colosseum langfredag har 14 stopp, som alle representerer et steg i korsfestelsen. Paven bærer et stort trekors og blir fulgt av et fakkeltog i gatene. På hvert stopp holder han en minimesse med et budskap om håp til tilskuerne, før prosesjonen avsluttes med selve korsfestelsen ved Palatinerhøyden.

 

Påske i Roma

 

Første påskedag er det tid for den store messen på Petersplassen. Vil du være til stede og få et glimt av Paven, bør du kjøpe billetter god tid i forveien. Her er et av nettstedene som selger guidede turer og billetter til ulike steder i Roma.

Andre påskedag feires gjerne utendørs med familien, med piknik, konserter og andre arrangementer i byens parker.

 

Hattefest og eggmaling i New York
Påsken er ikke en like stor amerikansk høytid som Thanksgiving eller Halloween. Så å si alle butikker og restauranter har åpent som vanlig i påsken, også på langfredag, som på engelsk heter Good Friday. Black Friday er noe helt annet! Museene og severdighetene holder også åpent som vanlig.

 

Påske i New York

 

Tar du med deg barna til New York i påsken, må dere ikke gå glipp av Eggstravaganza, et arrangement for hele familien i Central Park. Påskeaften byr parken på en mini-zoo, dukketeater og et lite marked, de fleste aktivitetene i den sydlige delen av parken. Her kan barn og voksne også delta i klassiske påsketradisjoner med eggrulling, eggjakt og eggmaling. Alt er gratis, det er bare å stille opp!

Det som tydeligst preger New York i påskehelgen, er den store påskeparaden. Første påskedag stenges 5. aveny mellom 49. og 57. gate for en fargesprakende hatteparade med kreative kreasjoner i alle størrelser.

 

Påske i New York

 

Hvis du fortsatt er i byen annen påskedag, skal du passe på å shoppe. Amerikanerne har ikke fri denne dagen, og det er ikke så fullt av folk i gatene. Dessuten pleier det å være mid-season sale akkurat da, og du kan få med deg påskepynt hjem til bra priser!

Uansett hvordan du velger å tilbringe påsken, bør du bestille allerede nå, så har du noe å glede deg til!

footer logo
Laget med for deg
CMP