Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Jerry Seinfeldt sa en gang: ”people are the worst”, og på flyet kan man noen ganger lure på om det er noe i det. Medreisende kan gjøre reisen til alt annet enn en fornøyelse, men hva er den verste oppførselen? Vi har listet opp kjøn av dem. Hvis du føler deg skyldig i noen av dem, skjerp deg!

 

1. Hattehylle-roteren

Å reise betyr mye venting og køståing. Det er nettopp derfor det bør være alles plikt å sørge for at alt går så smidig som mulig, når det er mulig. Men alle ser ikke ut til å ha fått med seg det når de flyr. La oss presentere hathylle-roteren. De går på flyet med en lang hale av folk etter seg, finner plassen sin og setter i gang helvetet. Opp med kofferten, og så må jeg visst ta av meg jakka ja, å nei, jeg hadde jo telefonen i jakkelommen, eller var det i vesken? Håpløst. Slik oppførsel hører ingen sted hjemme. Organiser mer før du går om bord. Tro meg, du har hatt nok tid på deg i køen til boardingen. Gå i rask promenadetakt om bord i flyet, regn ut at rad 25 kommer etter rad 20, gå til s i d e n og legg deretter det du skal ha opp på hylla. Sett deg ned og slapp av.

 

2. Plugg inn og koble ut

Dessverre er ikke alle klar over hvilke lyder de gir fra seg i det offentlige rom. Løsningen på snorking, endeløse samtaler om den nyeste dietten i familien Kardashian og billige hodetelefoner som lekker lyden av death metal, heter ørepropper. Eller støyreduserende hodetelefoner. Din egen lydatmosfære på flyet vil gjøre reisen omtrent 1000 % mer behagelig.

 

3. Hørte jeg fri bar?

Det er på tide med mat, og fri bar. Det er det ikke alle som klarer håndtere. Nå skal det lille bordet fylles til randen. Det er greit å holde et øye med det glasset med tomatjuice, (hvorfor i hekkefjellet serverer man det på et fly), som nærmer seg dine hvite feriebukser. Må man ha på seg regndress på flyet eller? hæ? hæ?

 

4. A eller B

Det finnes to typer mennesker, vindu eller midtgang. Man bør være såpass selvbevisst at man vet hva man gjør når man velger sete. Hilse på kompiser på andre rad, opp i hattehylla en gang i kvarteret, overaktiv blære – en gang for alle, sitt ved midtgangen!

 

5. Den grusomme forelder

Barn er fremtiden, vårt håp, vår glede. Men de kan også være uendelig irriterende, spesielt i innestengte rom. Det finnes tilfeller hvor du kanskje bør jekke litt på den fri barneoppdragelsen og fortelle sneipen at man faktisk ikke sparker i ryggen, skriker, spiller mobilspill uten hodetelefoner eller kjører 100 meter hekk i midtgangen. Basta.

 

6. Folkeskikk – også i luften

Dessverre er det fortsatt noen innen servicebransjen som noen ganger må tåle en litt småekkel holdning. Ja visst, du har betalt, noen ganger også dyrt, for å sitte på dette flyet og besetningen er jo her for å gi deg service. Men det er å gi og ta og man hjelper til. Det er jo ingen skandale om ikke akkurat din favorittwhiskey serveres gratis på 10 000 fot. Litt folkeskikk må man faktisk kunne be om. Tenk på at nettopp den flyvertinnen kanskje kan redde ditt stakkars liv om det skjer noe. Drikk den whiskeyen du får og vær snill.

Er vi enige om hvordan man oppfører seg på flyet nå? Bra! Bestill din drømmereise med en gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP