Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

En ferie uten å ha følelsen av å bli flådd, er alltid dobbelt så hyggelig. I Praha får du mye mat, drikke og overnatting uten å måtte ta opp SMS-lån underveis. Dessuten koster det ikke noe å spasere rundt i den historiske byen!

 

I Praha kan du bo billig, men samtidig med en følelse av luksus. På designhotellet NYX får du mye moderne design for pengene, 900 kroner per natt for et dobbeltrom. Hotellet ligger sentralt, bare noen minutters gange fra gamlebyen, og like i nærheten av Mucha-museet, som er tilegnet art noveau-kunstneren Alfons Mucha.

Vil du heller se det gamle Tsjekkia, er Hotel U Raka stedet. Bygningen har fundament fra 1700-tallet, og stedet drives i dag av en familie. De få, men hyggelige rommene er som fra en annen tid. I vinterhalvåret kan du sitte foran peisen, og når været er varmere, finnes det et skyggefullt gårdsrom med en rislende fontene.

 

Hvis du vil fortsette å oppleve Praha på et stramt budsjett, er den storslåtte St. Vitus-katedralen et besøk verdt. Her er det gratis adgang, og katedralen er åpen hver dag for besøk og messer. I tillegg til den utrolige arkitekturen er det mye å se på fra den tsjekkiske historien.

Gjennom Praha renner Vltava-elven, og du bør benytte anledningen til å oppleve byen fra en dampbåt og tøffe frem til Prahas zoo. Med sine 60 hektar er den en av verdens største dyreparker, med alt fra pingviner til tropiske veksthus for fugler, en afrikansk savanne og en indonesisk jungel. Båtturen koster 50 kroner for voksne, og inngangen til dyreparken rundt en hundrelapp.

Etter besøket der kan det smake godt med en kopp kaffe, og kanskje få sjansen til å tjene litt penger også. Stikk innom Bitcoin Coffee, en kafé som bare godtar kryptovalutaen bitcoin. Om du ikke allerede har en virtuell lommebok, kan du veksle inn kontanter mot bitcoin, og samtidig lære deg alt om kryptovalutaenes fremtid og nytteverdi.
Den klassiske tsjekkiske maten er i stor grad kjøttbasert, med retter som gulasj, kanin og svineknoke. På U Sádlů i gamlebyen kan du oppleve det hele i et kjellerlokale i middelalderstil. For 200 kroner får du et reelt måltid med øl, og en solid tsjekkisk opplevelse med på kjøpet.

 

Foretrekker du heller et grønt kjøkken, serverer Café Moment burgere, hotdoger, omeletter og salater – 100 % vegansk. De bryter også med den lokale tradisjonen ved at de har et mer moderne lokale. Spar for all del litt plass til dessert og bakverk – her savner man ikke akkurat animalske produkter.

 

Ta med den tynne lommeboken, og bestill en weekend i gjestfrie Praha!

footer logo
Laget med for deg
CMP