Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min lesing

Den kuperte byen med vakre bygninger og brosteinsbelagte gater har fått et godt oppsving de siste årene. Den har et snev av sydamerikansk bakoverlent stemning, men også moderne luksus og lokale perler. Hoteller, mat, shopping og rikelig med historie og kultur. Hopp på den karakteristiske gule sporvognen og oppdag alle deler av den portugisiske hovedstaden.

 

 

Bica i Baixa

Hvem starter ikke dagen med kaffe? I Lisboa gjør man det med en bica, en shot i et høyt smalt glass, gjerne ute på et lokalt marked. Riberia Nova for eksempel. Det ligger noen kvartaler fra havet i bydelen Baixa, som ofte kalles Lisboas downtown. I Baixa finner du blant annet mektige  Praça do Comércio, plassen for det kongelige palasset frem til det store jordskjelvet i 1755. Under rekonstruksjonen ble det i stedet et stort steinmonument som med en åpen side mot havet. Torget er i dag et sted for å møtes, drikke kaffe, spise lunsj, besøke turistinformasjonen eller bare se på lokalbefolkningen.

 

Bo i Columbus sin bryllupsgata

Følg vannet østover så kommer du til Alfama, Lisboas eldste bydel med små smug bygd i en labyrint. Vil du bo midt i det historiske hjertet, kan du sjekke inn på  Santiago de Alfama. Hotellbygningen er fra 1500-tallet og ligger på Rua de Santiago, gatan hvor Columbus giftet seg og som er startpunktet for den velkjente pilegrimsleden Caminho de Santiago de Compostela. I kvartalet kan du også finne genuin portugisisk mat og selvfølgelig høre den tradisjonelle musikkgenren Fado, som kort kan beskrives som klagesang inspirert av sjømannsviser. Gå videre opp til utsiktsplassen Portas do Sol for å få en fantastisk utsikt over Tejobukten, før det er på tide å hoppe på sporvognen mot byen.

 

Neste stasjone, en reise i tiden

Linje 28, den gula sporvognen fra 30-tallet, har blitt en attraksjon i seg selv. Det er minst folk på morgenen, men god stemning langs brosteinsgatene og de trange kvartalene er det hele dagen. Den starter i Graça i den østre delen av byen, og går videre via Alfama, Baixa, opp til Barrio Alto og avslutter i Estrela. Det kan skrives en egen artikkel om alle steder man kan hoppe av og finne på ved de ulike stoppestedene, men vi nøyer oss med å oppfordre deg til å hoppe på! Du kommer ikke til å angre.

 

Barrunden starter her!

Hvis dagen går mot kveld, kan du hoppe av i Barrio Alto. Denne bydelen sies å være et av områdene i Europa med flest barer. Trenger vi si mer? Blandingen av steder er unik. Her finner du luksuriøse cocktailbarer, trendy ølkafeer, koselige kroer og alt du kan tenke deg, med like stor variasjon i publikumet. Er du vininteressert, av kvalitet eller kvantitet, er BA Wine Bar stedet for deg. Med over 200 viner på menyen kan du drikke et glass fra 10 kroner til flere hundre, avhengig av dine preferanser. Og blir det en del glass på barrunden din, er hotellet No Limit bra på alle måter. Her er det personlig innredede rom hvor du kan finne en himmelseng, en hengekøye eller et nattbord laget av antikke bøker.

 

Tre ting du må gjøre i Lisboa

 

Pasteis de Belém

Et bakeri og konditori fra 1837 med de tradisjonelle pastel de nata, en liten mørdeigpai med kanelduftende egg- og vaniljekrem. Det høres kanskje ikke ut som en bestselger, men det er det! Et fantastisk fint miljø å handle i, eller bli værende for en kaffepause.

 

Rua Nova de Carvalho

Byen har fått en ansiktsløftning etter å tidligere ha hatt et red light district-preg. I 2011 fikk byen nok av skumle typer, skrålende sjømenn og rotete barer og rustet opp til litt mer stil og finesse. Mange av de nye stedene har dog valgt å omfavne historien. Derfor finner du gjerne detaljer i innredningen som fiskenett og lettkledde damer.

 

Village Underground

Village Underground er et co-working-område, kunst- og kultursenter og restaurant og kafé – alt bygget på containere og to gamle busser. Konseptet kommer fra London og har blomstret på Lisboas kreative scene siden 2014. Sjekk ut Facebook-siden for aktuelle arrangementer, festivaler og utstillinger, eller bare gå dit for å henge på kaféen og la deg inspirere!

 

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Lisboa har blitt en ny weekendfavoritt? Bestill din egen opplevelsesreise nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP