Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Få steder er så forbundet med klubber, innkastere og partyklare ungdommer som Ibiza. Men øya oser også av spansk sjarm, for deg som ønsker en mer genuin, avslappende og pittoresk ferie.

 

Knapt fire mil fra klubbene i Ibiza by finner du den rake motsetningen, et stilig treningssenter. På Casa Tekne trener du med Des Aspill – en tidligere motedesigner som omskolerte seg til gymnast og yogi – samtidig som kjæresten hans, José, lager vegansk mat av grønnsakene han dyrker i hagen. Velg mellom yogaprogram mot stress, hardtrening for strandkroppen eller familieuke der alle trener sammen.

 

Med den nye superkroppen kan du slappe av på en av Ibizas vakreste bortgjemte strender, Caló des Moltons, som ligger i nabolaget. Her finner du bare et 20-talls solsenger, et sted som leier ut SUP-brett, og en liten strandrestaurant. Du trenger ikke så mye mer når puben heter Utopia, har drinker til 65 kroner og spesialiserer seg på tapas med grillet fisk.

 

Hold deg på den nordlige delen av øya og kjenn vinden i ansiktet fra hesteryggen. Ibiza Horse Valley tar hånd om mishandlede hester og lar dem komme til hektene på egen hånd i flokken til de er klare for rideturer. Hestene lever et så naturlig fritt liv som mulig, og en stor del av hel- og halvdagsturene består av bad og kos med hestene. Når du først har vasset ut i Middelhavet på en hesterygg, er du solgt!

Omtrent like frie som hestene er de i hippielandsbyen San Carlos. Her har ikke mentaliteten endret seg mye siden 70-tallet. Hippiestilen er ikke en motestrategi i San Carlos, det er en livsstil. På byens samlingsplass, Anita’s Bar, kan du spise ekte tapas ved siden av innbyggernes postkasser – postlevering er ikke prioritert her. Hver lørdag er det marked i Las Dalias, en kilometer fra San Carlos, med alt håndverk en hippielandsby kan produsere. Ta med deg en bit av det gamle Ibiza hjem.

 

Hvis du lengter tilbake til bylivet, er den gamle delen av Ibiza by, Eivissa på katalansk, som skapt for rusling, kaféliv og ettermiddagscocktail. I de trange brosteinsgatene og smugene kan du gå rundt mellom små butikker og spisesteder. Få med deg restauranten La Brasa, der det grønne gårdsrommet er et yndet sted for lokalbefolkningen.

 

Har du noen dager igjen av ferien og ikke har planlagt noe spesielt, er naboøya Formentera et besøk verdt. Båten dit går hver halvtime fra havnen i Ibiza by og tar deg til krystallklart vann, fantastiske strender og farlig gode shoppingmuligheter. På stranden Platja Migjorn kan du støte på både Hollywood-kjendiser og nudister. De beste bostedene er i Es Pujols, en landsby som også huser en Michelin-belønnet restaurant.

 

Med alt dette knapt fire timer med fly fra Norge holder ikke unnskyldninger om en støyende partyøy lenger. Men skumdiskoen er stadig der, om lysten skulle melde seg.
 
Bestill fly til Ibiza nå!
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP