Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Vil du bort fra julestresset i år, finnes det andre steder i verden som kan få deg i stemning. Snø, by eller landsbygd – her er noen tips for enhver julesmak.

 

Christmas pudding

 

Britisk jul med dronningen 

Vintermorgen

Har du alltid ønsket deg en jul med brettspill, julenisse, kalkunmiddag og spaserturer på den engelske landsbygda, skal du sjekke inn på Coworth Park, bare 20 minutter fra Heathrow i Ascot. Hotellet hilser deg selvsagt velkommen med afternoon tea og byr på en total britisk juleopplevelse med The Queen’s Speech, hestepolo, julesanger og fruktkake. Lengter du likevel litt etter de nordiske tradisjonene, kan du kjøpe en pakke som inkluderer et besøk på Lapland UK, Englands eget nisseland med snø, nisser og reinsdyr, 15 minutter fra Coworth Park

 

Nedtelling i Aspen

Aspen, Colorado

Ønsker du deg til et skikkelig White Wonderland med snø, ski og alt som hører en amerikansk jul til, er Aspen stedet. Der feirer de 12 Days of Aspen, en nedtelling til jul med skøytebane, julesanger og «treats» til alle barn. Aspen ligger 3,5 timers biltur fra Denver i Colorado, men byen har også en egen flyplass for innenriksfly.

 

Hvis du først og fremst vil stå på ski, skal du bo på The Little Nell, det eneste hotellet med ski-in/ski-out. Vil du bo litt mer familiært, er Heartstone House stedet for deg, og hvis du ønsker full luksus, har luksuskjeden St. Regis et hotell her. En majestetisk bygning med 180 rom, spa, fullmåneyoga og utflukter med vinterfluefiske og hundesledeturer.

 

Julemarked og swing i Praha 

Praha

Markedet på torget i gamlebyen, Staroměstské náměstí, er det største og har alt – gigantisk grantre, mange forskjellige tsjekkiske julespesialiteter å spise og drikke, og selvsagt massevis av håndverk å kjøpe.

Fredstorget, Náměstí Míru, og Tyl-torget, Tylovo náměstí, er mindre og mer intime.

Markedene er åpne hver dag fra kl. 10:00 fra slutten av november og minst til julaften, noen helt til over nyttår.

 

Bo på The Icon Hotel, ikke så langt fra det største markedet i gamlebyen. Om du ikke får skandinavisk kaffe på hotellet, så finner du i hvert fall senger fra Hästens i alle rom – og swing hver søndag. Kl. 19:00 starter leksjonen for nybegynnere, og kl. 20:00 swinger alle løs på en stor Lindy Hop-fest.

 

Legg stresset bak deg og bestill en annerledes jul. Kanskje dette er året da du finner en ny tradisjon?

footer logo
Laget med for deg
CMP