Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Cuba er spesiell, mangefasettert, fargerik og ustresset. En karibisk øy med klart vann og ublyge romdrinker som møter spor av revolusjon og en verden langt fra sosiale medier og velfungerende minibanker. Det er smart å veksle inn penger allerede på flyplassen og forberede seg på en ferie som kommer til å ta litt tid. Her er det bare å nyte det cubanske, salsagyngende tempoet.

 

Kjendisenes hemmelige favorittrestaurant

Som en velbevart hemmelighet i Havanna, ligger La Guarida noen trapper opp i et hus som ser nærmest overgitt ut fra gata. Gå gjennom den store entréen, opp de grandiose steintrappene og kom til en annen verden, som skapt for kjendiser og filmstjerner. Kanskje det er nettopp derfor både Beyoncés og Natalie Portmans favorittutsted ligger i Havanna. Restauranten ligger i det som ser ut som en paradisleilighet, med bord i de ulike rommene, hundrevis av bilder på veggene og balkongdørene vidåpne ut mot den karibiske kvelden. Med den magiske atmosfæren og med en moderne presentasjon av det tradisjonelle cubanske kjøkkenet, er det ikke vanskelig å forstå at det er nødvendig å bestille bord lang tid i forveien.

 

Livet under overflaten

Mellom Havanna og byen Trinidad ligger en stopp på vegen som er en nødvendighet for alle som liker å snorkle, dykke eller bare bade i helt krystallklart vann. La Cueva de los Peces er som et 70 meter dypt oversvømmet synkehull i den vakre kalksteinen, hvor mange tropiske fisk og andre vanndyr trives. Rundt La Cueva er det steder som leier ut utstyr til både dykking og snorkling, og når du er ferdig med å plaske, kan du slappe av i hengekøyene som ligger rundt. Lengter du etter sand og paraplydrinker, ligger Playa Larga og Playa Girón ett kvarter i hver retning fra naturbassenget.

 

På hesteryggen midt i verdensarven

Ta utgangspunkt i Trinidad, den fargeglade byen med sine brosteinsgater som ligger langs den vestlige strandstripa. Én mil utenfor ligger Valle de los Ingenios, et naturområde som var sentrum for Cubas sukkerrørproduksjon på 1800- og 1900-tallet. I 1988 ble det klassifisert som verdensarv, og du kan oppleve det med fine stopp på vegen, fra hesteryggen! Trinidad Travels tar deg med ut i den cubanske vegetasjonen på hest, med stopp for både kaffe, prøvesmaking av saften fra sukkerrørene og bad i fosser. 

 

Fortsett på Hemingways etterlatte drink

Forfatterdrømmer? Om det er skrivestuen det henger på, kan du få inspirasjon i Ernest Hemingsways mest produktive hjem, Fince La Vigía utenfor Havanna. Her bodde Hemingway og hans tredje frue i 20 år fra 1940, og det var her han blant annet skrev nobelprisvinneren Den gamle mannen og havet. Da Castro gjennomførte revolusjonen i 1960, flyttet Hemingway tilbake til USA og huset har siden det stått urørt. Halvdrukne spritflasker på drikkevognen, aviser i hauger – alt er igjen som en tidskapsel å gå rundt i og inspireres av.

 

Fjærboa ekstra alt

Cabaretklubben Club Tropicana er et av de få stedene som til og med overlevde revolusjonen. Her gjaldt dans, paljetter og fjær, noe som fikk kapitalismen til å flykte. Showene settes opp fremdeles, med dansere, sangere og stort orkester. Kjøp billett med middag eller bare show. Hjertelige romdrinker er i hvert fall inkludert, og kanskje også en dans med noen i orkesteret om du er heldig?

 

Er du klar for et sigarduftende, salsasvingende land som tar alt litt i sitt eget tempo? Reis og forelsk deg i Cuba du også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP