Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Dans i sanden på montenegrokysten, se zombiefilm i et spøkelseshus på Sicilia, opplev opera under åpen himmel på Syros, eller la deg blende av fyrverkeri i Venezia. Skal du tilbringe sommeren i Europa og ved Middelhavet, har vi noen ideer om du skulle bli lei av soling og bading.

 

Sea Dance Festival i Montenegro

montenegro

Hvis du både vil gå på konserter og henge på stranden, er Sea Dance Festival på montenegrokysten sommerens heteste tips. En mer Instagram-vennlig festival skal du lete lenge etter. Dans til Fatboy Slim, gyng i takt med Sean Paul og kast deg ut Middelhavet.

 

Lollapalooza i Paris

paris

Hvis du foretrekker musikk i et storbymiljø, kan du nyte et sommerlig Paris til basslinjene fra The Roots, Lana Del Ray og The Hives blant mange andre på Lollapalooza-festivalen. Festivalen arrangeres på galoppbanen Hippodrome de Longchamp, med utsikt over Seinen. Ta med deg en bagett under armen og spaser fra Eiffeltårnet langs elva – det er tross alt Paris.

 

Operafestivalen på Syros

syros

Riv deg løs fra fetaosten en stund og få med deg sangere med bredt register på den greske øya Syros, som ligger midt i Middelhavet mellom Mykonos og det greske fastlandet. Operafestivalen er inne i sitt 13. år, og konsertene holdes utendørs, i vakre steinkirker og i øyas eget Apollo-teater, som kalles La Piccola Scala etter det store operahuset i Milano. Med 250 artister fra 22 land trenger du ikke gå glipp av en eneste tone fra operaverdenen i løpet av de to veldirigerte ukene.

 

Festa del Redentore i Venezia

venedig

Festa del Redentore har vært feiret hvert år siden 1576 – pesten var over, og da ble det fest. Dette er en religiøs tradisjon, som i dag blandes med mat, kultur og fyrverkeri. Hvert år blir det bygd en bro fra Markusplassen og over Giudecca-kanalen, der det går en religiøs prosesjon – med publikum i tusenvis av båter nedenfor. Senere på kvelden braker et timelangt fyrverkeri løs. Deretter er det bare å vie seg til italienernes andre religion – mat og drikke – til solen står opp.

 

Filmfestivalen i Siracusa

syracusa

Siracusa på Sicilia er ikke bare hjembyen til Lucia. Her kan du også oppdage eller vise frem skjulte filmtalenter. Til denne filmfestivalen kan hvem som helst sende inn sitt bidrag i ti ulike sjangre – spillefilm, dokumentar eller «Fool and Smash», en kategori ene og alene for zombiefilmer. Festivalen blir arrangert i Villa Dunardi, et skikkelig spøkelseshus hvis man skal tro arrangørene. Et perfekt miljø for zombiefilm.

 

Stragusto i Trapani på Sicilia

stragusto

Hold deg på Sicilia og gå løs på street food i løpet av noen stappfulle festivaldager i Trapani. På fiskemarkedet i gamlebyen kan du spise deg gjennom alle matregionene i Italia, med innslag fra andre kjøkkener rundt Middelhavet.

 

Jazzfestivalen i Nice

nice

Finn frem baskerlua og danseskoene, og jazz i vei med stil på Rivieraen. Jazzfestivalen i Nice tiltrekker seg store navn innen jazz, soul og r&b. I år kan du høre gamle ringrever som Herbie Hancock, r&b-dronningen Mary J. Blige og bandet Woman to Woman, sju kvinner fra ulike sjangre og nasjonaliteter som nytolker jazzstandarder på sin måte. Musikken strømmer ut under åpen himmel i parken Jardin Albert 1er, et kvartal fra strandpromenaden.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP